Nakon 63 godine Požega dobiva nove bazene: Radovi počeli danas, otvorenje u srpnju

Početak radova na požeškim bazenima
(FOTO: Lidija Galić)

12.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 15605

Od srpnja će se Požežani kupati u novim bazenima. To je, naime, rok za dovršetak izgradnje novih bazena koje bi Požega trebala dobiti nakon više od šest desetljeća. Radovi su počeli danas, a vrijednost im je prema najavama oko 11,5 milijuna kuna.







- Ovaj bazen izgrađen je 1953. godine. Star je 63 godine i nažalost ovakve investicije nisu prihvatljive za financiranje putem fondova EU. Morali smo kao grad poduzeti konkretne mjere kako bismo napravili kvalitetne zahvate na bazenu i osigurali da Požega ima javno kupalište primjereno vremenu u kojem živimo. Obećajem Požežanima da će ovo ljeto imati uređene bazene. Mali bazen koji je bio nepravilnog oblika bit će dimenzija 25x12  metara, veliki će biti primjeren jednim dijelom neplivačima, a na drugom dijelu s dubinom za igranje vaterpola i plivanje - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom obilaska gradilišta.


Bazeni će se puniti 1. svibnja te uz potrebnu filtraciju će biti puni tijekom cijeloga ljeta. Sistem punjenja i pražnjenja bazena svakih sedam dana odlazi u prošlost.
Ulaz bazene bit će premješten uz nasip Veličanke s nova 54 parkirališna mjesta.






- Sportski tereni, košarka i odbojka će biti na dijelu prema vojarni, tu su i ugostiteljski objekti, sanitarni čvorovi, svlačionice i postrojenja za filtraciju bazena. Bit će postavljena četiri filtera, oko bazena će biti postavljeni bazeni za pranje nogu i zaštitna ograda kako bi se održavala higijena kupališnog dijela - dodao je Neferović.
Otvorenje bazena planirano je za 10. srpnja.




















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI