¨Lovi se 49 sati. Ekipa s najmanje negativnih bodova je ukupni pobjednik¨

Robert Beble, predsjednik ŠRU "Ulovi i pusti"
(FOTO: Facebook "Ulovi i pusti")

31.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4202

22. travnja kreće prvo kolo Županijske šaranske lige koju organizira Županijski sportski ribolovni savez. Promocija je to športskog ribolova na način "Ulovi i pusti" ili tzv C&R.

- Konačno smo i mi šaranaši došli na svoje. Ideja o ligi je uspješno realizirana i projekt šaranske lige je pokrenut. Jučer je u prostorijama Županijskog saveza održan sastanak natjecateljske komisije kako bi dogovorili kalendar natjecanja za 2016 godinu. Natjecanje lova šarana traje tri dana, od petka do nedjelje, odnosno 49 sati. Lovi se po pravilima Hrvatske šaranske lige, četiri kola na tri vode u županiji. Po završetku svakog kola dobivaju se negativni bodovi, po završetku četvrtog kola ekipa s najmanje negativnih bodova je ukupni pobjednik lige - pojašnjava Robert Beble, predsjednik ŠRU "Ulovi i pusti".




Kaže kako u Požeško-slavonskoj županiji ima dosta ljubitelja šaranskog ribolova te podsjeća da imamo i svjetske prvake Dalibora Banaja i Hrvoja Jakopčevića u tom sportu.


- I ovim putem našem dvojcu želimo da ponove prošlogodišnji rezultat i, kako mi ribiči kažemo, Bistro im bilo cijelu sezonu. Zahvaljujemo Županijskom ribolovnom savezu što su nam omogućili i što su podržali Županijsku šaransku ligu. Posebno bih istaknuo ljubitelja natjecateljskog ribolova Borisa Markovića, kao predstavnika Saveza koji je svojim angažmanom sve posložio da ova liga zaživi jer bez njega bi to bilo puno teže. Moramo spomenuti i zahvaliti se  ŠRD "Požega", ŠRU "Veličanka" i ŠRD "Slavonac" što su prihvatili i dodijelili svoje vode za domaćinstvo lige. Ovo je tek početak i vjerujemo da će liga još dugo godina uveseljavati mlađe naraštaje. Želimo svim ekipama Bistro i pozivam ih na fer i prijateljsku borbu do samog kraja natjecanja - poručio je Beble.





Županijsku šaransku ligu love CT "Dream Team", CT "Bego i Marko", CT "Trio Gušti", CT "Veličanka", CT "Požega", CT "Vetovo" i CT " Shimano".

1. kolo lovi se na ribnjaku u Trenkovu od 22. do 24. travnja, drugo kolo u Turniću od 10. do 12. lipnja, treće u Jakšiću od 26. do 28. kolovoza i četvrto kolo u Turniću od 9. do 11. rujna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI