Završio rukometni turnir Požeški dječaci:¨Za godinu dana bit ćemo međunarodni turnir¨

Požeški dječaci
(FOTO: Jan Jurković)

24.03.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 4276

Tradicionalni, 12. po redu, rukometni turnir Požeški dječaci završio je danas u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. U dva dana se natjecalo preko 260 mladih rukometaša iz 14 klubova iz cijele Hrvatske. Igrao se sistem svatko sa svakim u tri grupe, a pehar pobjednika podigli su rukometaši iz Bjelovara. Drugo mjesto su zauzeli Osječani, treće Vinkovčani, a Požežani su bili peti. Popričali smo s idejnim začetnikom i organizatorom turnira Hrvojem Jurkovićem.

- Organizacija turnira svake godine košta između 10 i 15 tisuća kuna. Koštaju suci, dečki za info pultom, plakati itd. Grad Požega svake godine sudjeluje s 5 tisuća kuna, ostalo se skupi kroz kotizacije, nešto sponzori. Svako dijete svaki dan dobije sendvič, sok, kroasan te mineralne vode u neograničenim količinama. Ove godine je malo slabiji posjet klubova iz Zagreba i Istre, no mi tri godine nismo išli nigdje i to je rezultat toga. To će se promijeniti, dogovorili smo tri turnira u Istri i Zagrebu ove godine - ispričao je za 034portal Jurković.








Kaže kako je cilj Požeške dječake do sljedeće godine učiniti međunarodnim turnirom.

- Organizacija turnira košta jako puno vremena i jako puno živaca. Krenulo je prije 12 godina kada nije bilo toliko liga kao danas i prvo godište koje sam uzeo trenirati, 1990., zapravo nije imalo s kim igrati pa je bila intencija da se to promijeni. Došao sam na ideju da se pokupi par slavonskih klubova, treneri tih klubova su moji igrački kolege, a sad je cilj da Požeški dječaci postanu međunarodni turnir i to je proces koji će trajati godinu dana - rekao je Jurković.

Kaže kako je rukomet u Hrvatskoj na odličnom nivou, pogotovo što se tiče mlađih kategorija.

- Danas se radi kao nikad prije. Mi kao klub pratimo te trendove, sljedeću sezonu ćemo u godištima 2002. i 2004. igrati zapaženu ulogu u Slavoniji s obzirom  na kadar. Vjerujem da ćemo se boriti za prvi tri - četiri mjesta u tim godištima. Upisi u školu rukometa traju i trajat će do 7. mjeseca ove godine. 1. srpnja počinju pripreme za novu sezonu, krećemo u proces zadovoljavanja i kvalitete, a ne samo kvantite. Kreće se s ozbiljnim radom, dižemo ljestvicu. Bit ću posvećen toj djeci 24 sata na dan, od sljedeće sezone se idemo boriti sa svim slavonskim klubovima, idemo se boriti za sam vrh slavonskog rukometa - najavio je Jurković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI