Izradio predsjednicu Kolindu od kruha, kuglica i globusa: ¨Želim joj osobno uručiti skulpturu¨

Vlado Pandžić
(FOTO: Mladen Mirković)

02.03.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 20541

Vlado Pandžić 78-godišnjak je iz Donjih Emovaca koji je odlučio nešto pokloniti predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović za Valentinovo. Na ideju je došao zato što, kako kaže, obožava predsjednicu te je njoj u čast izradio nju kao skulpturu od kruha.

Vlado je skulpturu planirao završiti za Valentinovo, ali zbog spleta okolnosti i nedostatka potrebnog materijala nije uspio na vrijeme.







- Nisam slobodni umjetnik već sam selsko dijete koje voli napraviti nešto od srca za srce i dušu. Tako sam i  napravio Predsjednicu. Kada sam to odlučio, prvo sam pismeno obavijestio gradonačelnika Vedrana Neferovića, a on mi je rekao kada bude gotovo da mu to dovezem - kaže nam Vlado.

Nakon završetka skulpture koja prikazuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u hrvatskim bojama, Vlado je sa svojim kolegom "predsjednicu" odvezao kod gradonačelnika Neferovića da mu pokaže na što je gradonačelnik rekao da se to nekako putem medija ukomponira kako bi Vlado skulpturu uručio predsjednici.





- Skulptura koja predstavlja predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović je napravljena od glavnog dijela, a to je tijelo koje je od kruha. To su mi ispekli u pekari, grudi su od kuglica, vrat sam napravio od plastične boce koju sam izrezao i obojio, a glava je od globusa koji sam kupio u knjižari. Glavu sam mislio ostaviti kao globus, ali ne bi se uklapalo pa sam i to obojio. Šešir sam pravio kod krojača kao i haljinu koja je iz dva dijela, tako da dobijem crven, bijeli i plavi. Plava haljina predstavlja i more - objasnio je svoju skulpturu predsjednice Vlado Pandžić.

Rekao je da se nada da će uspjeti osobno predsjednici uručiti skulpturu. Tako joj je i napisao pismo.





Bogom dana i poštovana naša predsjednice Grabar Kolinda
Moje je sunce na zalasku
Volio bih imati čast od vaše strane da vas posjetim.
Čast kao starac Šimun kada je ugledao novorođenče, maloga Isusa.
Ako je moguće putem našeg cijenjenog gospodina gradonačelnika u Požegi Vedrana Neferovića.

Pozdrav iz Zlatne doline,
Vlado Pandžić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI