Bunjevac novi direktor požeškog festivala: ¨Početkom veljače zatvaramo sve dugove od lani¨

Ivan Bunjevac, direktor Aurea festa
(FOTO: Poljoprivredna TV)

20.01.2016. | T.Milanović/L.Galić
Pregleda: 6844

"Nakon festivala odlazim, imam za to profesionalne i privatne razloge", najavio je, lani 2. rujna na konferenciji za novinare, tadašnji direktor Aurea Festa Veljko Valentin Škorvaga.



Danas festival ima novo čelništvo. Novi je direktor Ivan Bunjevac, inače jedan od dosadašnjih prodirektora Aurea festa, odlučeno je na izvanrednoj Skupštini festivalskog vijeća. Škorvaga u festivalu ostaje umjetnički direktor.


- Prihvatio sam ovu obavezu koja je zasigurno složena i odgovorna, ali uz pomoć tima koji je uglavnom ostao na okupu, mislim da ćemo financije moći kontrolirati i da će festival, ako ne kvalitetniji, biti na razini prošlogodišnjeg ili onog iz 2014. godine – rekao je novi direktor Aurea festa Ivan Bunjevac.


- Program će ostati u istoj formi kao do sada, osim nalaženja kvalitetnijih rješenja za financijska pitanja. Festival jazz-a pomaknuti ćemo na četvrtak, a Festival plesa na utorak. To je jedina mala izmjena ove godine. Ja sam iskusan u radu u kulturi i spreman za ovu funkciju. Član sam Upravnog odbora kulturne zajednice Požeško-slavonske županije preko 30 godina i bio sam prodirektor Festivala običaja i koreografiranog folklora – dodao je Bunjevac.

Dodaje kako će početkom veljače zatvoriti dugovanja od festivala 2015. godine.
-Neki sponzori još trebaju uplatiti sredstva i paralelno s tim će izmiriti obaveze prema izvođačima koje su ostale u 2015. godini - dodao je.

Od njegovog zamjenika Igora Hruškara doznajemo da je na izvanrednoj skupštini produžen mandat dosadašnjim prodirektorima na period od još četiri godine.

- Nije nas strah. Prilagodili smo planove i aktivnosti za ovu godinu trenutačnoj situaciji. Uvijek imamo puno više želja i planova koji bi povećali kvalitetu festivala, no neki od njih će pričekati bolja vremena. Budžet festivala malo je smanjen u odnosu na lani pa će umjesto 1,1 milijun kuna biti nešto manji od milijun kuna - rekao nam je Igor Hruškar.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI