Seljaci poručuju: ¨Stručnjake koji znaju teoriju, ali ne i praksu, nemojte nam slati!¨

Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje
(FOTO: Lidija Galić)

18.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11639

Predstavnici seljačkih udruga iz pet slavonskih županije okupili su se danas na punktu u Ferovcu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo prijedlogom po kojem ministar poljoprivrede nije iz Slavonije. Smatraju da bi ministrica trebala biti Ružica Vukovac.







- Slavonija i Baranja čine 82 posto poljoprivrednih površina i poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. I predsjednica je izjavila da dio Ministarstva poljoprivrede treba iseliti u Slavoniju i Baranju. Po tim naznakama ministar mora biti iz Slavonije i Baranje. Dosta nam je eksperimenata jer u zadnjih 20 godina nijedan ministar nije bio iz proizvodnje zbog čega su Slavonija i hrvatska poljoprivreda na koljenima - rekao je u ime seljaka Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.


- Gospodine Petrov, Oreškoviću i Karamarko, stručnjake koji znaju teoriju, ali ne i praksu nemojte nam slati - poručio je Dukić te dodao da će, bude li potrebno, organizirati masovne prosvjede.

Za Ružicu Vukovac kažu da je osoba iz proizvodnog sektora te zna koji su problemi hrvatskog seljaka.

- Do sada se išlo na ruku krupnom kapitalu i vjerujem da će podržati malo i srednje obiteljsko gospodarstvo.

Najveći problem hrvatskih poljoprivrednika je Zakon o poljoprivrednom zemljištu, smatra Josip Brođanac iz Virovitičko-podravske županije.

- Mala gospodarstva pogađa Zakon o poljoprivrednom zemljištu jer je pisan za "velike igrače". Zapostavljeni su OPG-ovi i to je promašaj jer ne možemo dobiti zemlju po tom novom zakonu. Nadamo s eda će nova Vlada to promijeniti - rekao je.






Ako Vukovac ne bude izabrana za ministricu  seljaci kažu da su spremni poduzeti sve, a o čemu se konkretno radi, kažu, pokazat će vrijeme.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI