Požeški zet Mark de Mori o borbi s bivšim svjetskim prvakom Hayeom: ¨Pokušat ću mu slomiti rame¨

Mark de Mori s djevojkom Milijanom u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

03.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11581

Svjetski poznatim medijima odjeknula je vijest da će Mark de Mori, požeški zet oženjen za Požežanku Milijanu de Mori također uspješnu sportašicu, za nešto više od mjesec dana boksati protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Britanca Davida Hayea.

Mark je 2013. godine upravo u Požegi u Grabriku osvojio WBU pojas svjetskog prvaka protiv Adnana Buharalije. Kakva su njegova predviđanja za borbu, hoće li nam otkriti svoju taktiku, koliko šanse ima za pobjedu i kolika mu je čast boksati s toliko proslavljenom zvijezdom rekao nam je Mark koji je stigao iz Londona u Hrvatsku.

- Taktika za meč protiv Hayea je jako jednostavna. Uvijek sam niži od boksača s kojima se borim i koristit ću lijevi direkt, probat skratiti distancu i pokušati s jakim udarcima u tijelo. Probat ću ga udarati u rame jer je imao operaciju. Ako ga iz sve snage udarim u rame možda ću ga uspjeti i slomiti – rekao je Mark i priznao kako je zadnjih deset dana u Londonu na promociji borbe bilo pomalo naporno.


- Nisam imao puno slobodnog vremena zbog medijske promocije borbe, ali nije bilo previše stresno jer David Haye je više od mene pričao i promovirao borbu. Bilo je mnogo poziva i konferencija za novinare. Radio sam i prije te stvari, ali ne na ovom nivou tako da sam na kraju dana bio jako umoran. On je netko koga sam pratio cijelu karijeru, jako je talentiran, eksplozivan, brz i agilan, ali nije se borio tri godine. Imao je mnogo ozljeda i mislim da me je podcijenio i već usredotočio na moguću borbu protiv novog svjetskog prvaka Tysona Furya ili nekog drugog velikog boksačkog imena. Mislim da je to izvrsna prilika za mene – rekao nam je Mark.


Za subotnju borbu između Klitschka i Furya nije imao previše pozitivnih komentara.

- To je bilo natjecanje dva diva koji su odradili borbu s jako malo udaraca i takve borbe ne čine boks popularnijim. Ako pobijedim Hayea mislim da bih mogao izboriti titulu izazivača Tysona Furya. Svi će me znati kao čovjeka koji je pobijedio Davida Hayea. Fury i Haye se mrze i čovjek koji pobijedi Hayea bi bio veliko ime u Engleskoj. Za mene je ovo borba života, a za njega samo jedna borba. Puno više sam usredotočen od njega – rekao je Mark i dodao da je u vrhunskoj formi jer se pripremao za meč u prosincu i da je borba za tjedan dana da bi bio spreman, a da će za šest tjedana biti u formi života.

Jako je ponosan i na suprugu Milijanu de Mori koja je obranila titulu prvakinje Hrvatske u powerliftingu, a i uz Požegu ga vežu jako lijepe uspomene.

- Radujem se ponovnom dolasku u Požegu jer tu imam puno dobrih prijatelja. Kada sam osvojio u Grabriku u Požegi WBU svjetski naslov to je bio veliki trenutak za mene. Vežu me lijepe uspomene uz vaš grad. Požega je poseban dio za mene jer su svi navijali za mene dok sam se borio i hvala im na tome, zaključio je Mark.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI