Neferović nazvao Dasovića: ¨Je li Zdravko Ronko imenovan novim načelnikom policije?¨

Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

29.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 16427

Nakon što je SDP-ovac Zdravko Ronko na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Vedrana Neferovića nazvao prvim drvosječom grada te ustvrdio da se izlagao u policiji prilikom davanja iskaza vezanih uz sječu stabala u gradskom parku, Neferović je danas odgovorio na te navode pozivom načelniku policije Dariju Dasoviću.

- Dobar dan. Načelnik bivši sadašnji ili budući? Vidim da je bila tiskovna gospodina Ronka koji kaže da sam lagao u nekakvim iskazima. Zanima me je li načelnik policije smijenjen i novi imenovan u vidu Zdravka Ronka koji kaže da je dobio informacije da sam ja lagao u policiji. Od kada se razgovori koje se vode u policiji nose u SDP? - pitao je telefonom Neferović.

- Pa dobro, može on reći što hoće. Ne bih ja u to ulazio Vedrane. To su politička prepucavanja. Na putu sam prema Opatovcu i nisam slušao citate  - odgovorio mu je Dasović.


- Molim da se reagira i građanima pojasni da je načelnik profesionalac i demantiraju tvrdnje SDP-a - zatražio je Neferović.




Ovim svojevrsnim performansom požeški su HDZ-ovci željeli pokazati da je SDP-ova, kako kažu, "paukova mreža" duboko upetljana u brojne institucije u našem gradu te susjednoj Brodsko-posavskoj županiji, što je bila tema današnje konferencije za novinare.

- Svjedoci smo umrežavanja državnih institucija u opasnu tvorevinu koja ima iznimno opasne namjere. Nazvao bih je "paukovom mrežom". Ono što me zabrinjava su sumnje da je ta "paukova mreža" zahvatila pravosudni sustav. To je najopasnije. Tko je pauk, tko dirigira i plete mrežu podanika koji na njegov mig moraju napadati druge, blamirati se i javno prijetiti? Nameće se zaključak da je pauk iz crvenog tabora, netko tko je dobio najviše mjesto u partijskoj hijerarhiji, možda samozvani ratni veteran koji Domovinskog rata nije ni vidio - ustvrdio je Ante Šolić.

Dodaje dalje da su u SDP-u prisutne velike frakcije i vode se borbe oko nasljednika sadašnjih čelnika i pitanje je, kaže, koliko još uvijek situaciju pod kontrolom drži taj samozvani ratni veteran.

- Svima je jasno da poslije parlamentarnih izbora dolazi do smjene Vlade i lokalnog SDP-a. Gubitnike treba mijenjati ako već nisu dovoljno veliki da sami priznaju poraz i odu - zaključuje Šolić.

"Paukova mreža" kaže dalje, upetljana je u Općinski sud, Državno odvjetništvo, Ured državne uprave, Poreznu upravu, Zavod za javno zdravstvo, Veleučilište, FINA-u, Hrvatsku lutriji i zatvor, a "pauk" je i u Odboru veterana Domovinskog rata u Saboru.

Unatoč novinarskom pitanju, nije želio reći imenom i prezimenom o kome se radi, ali je protiv "pauka" najavio kaznenu prijavu tešku 11 milijuna kuna još iz vremena Kamen-ingrada.



Šolićeve tvrdnje gradonačelnik Vedran Neferović potkrjepljuje primjerom vlastitog spora na Općinskom sudu u Požegi gdje mu je za sudca dodijeljen Damir Ronko, sin Zdravka Ronka.

- Odgovoreno mi je da sudac Damir Ronko nije opterećen političkim uvjerenjima niti privatnog tužitelja, a to sam ja, niti svog oca te da su moji navodi neutemeljeni jer sam tražio izuzeće - kaže Neferović.

Zanima me i slučaj bivšeg djelatnika gradske uprave Dinka Štetića, bivšeg člana HSP-a koji se nakon rušenja bivšeg župana Ante Bagarića priklonio SDP-u te potom zaposlen u Županiji i premješten u Grad.

- Sudac Damir Ronko presudio je 2012. da je Štetić kriv zbog davanja lažnog iskaza. On je izgubio posao ove godine temeljem kontrole Ministarstva uprave. Naravno da tata i sin, Damir i Zdravko, koji žive u istom kućanstvu, nisu o tome nikad razgovarali niti je itko išta o tome znao. To dovoljno govori da sve što se događa u Požegi i u sudstvu i u policiji daje pravo na sumnju da ovo nije izolirani slučaj da netko manipulira službama u Gradu Požegi - zaključio je Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI