Ronko prozvao Neferovića da je obmanuo građane; Neferović izišao: ¨Ne mislim Vas slušati¨

Zdravko Ronko (SDP) prozvao je gradonačelnika da je obmanuo građane
(FOTO: Lidija Galić)

24.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9239

"Što vi pričate? Vratit ću se kad gospodin završi" rekao je gradonačelnik Vedran Neferović te napustio sjednicu Gradskog vijeća kad se u raspravu o gradonačelnikovom polugodišnjem izvješću o radu uključio SDP-ovac Zdravko Ronko. Ronko je naime, na sjednicu došao sa zakašnjenjem te se odmah uključio u raspravu.






- To vam je vrlo jednostavno. U šestom ste mjesecu govorili da nam zbog poreza na dohodak nedostaje u proračunu šest milijuna kuna i da zbog tog ne možete napraviti to, to i to. To vam sve piše u medijima kad ste imali tiskovne konferencije. Pitanje je što ćemo sada kad nije istina da novac nedostaje, kada minus nije šest milijuna kako ste tvrdili građanima i kad je s prihodima sve u redu jer minus je samo 34 tisuće kuna ili 0,1 posto. Vi ste hrpu nabrojili stvari koje nećete odraditi zbog toga što je Vlada smanjila porez na dohodak kad je u pitanju prihod jedinica lokalne samouprave. Jednostavno, nema tog minusa koji vam je poslužio kao izgovor za posao koji ste kao planirali. Početak i kraj - ustvrdio je Zdravko Ronko.






- Da, fali 15 milijuna kuna za prodaju zgrade Porezne uprave, a na kraju je došao račun da se treba platiti sudske troškove blizu milijun kuna. Kad govorimo o obmanama nisam mogao to prešutjeti jer toga sam se naslušao kao i onog "svako jutro pet tisuća kuna u džepu" što je bila fikcija jednog čovjeka koju će platiti svi građani - dodao je na to predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.





- U svakom slučaju građani Požege su zbog ove odluke Vlade osjetili što to znači i koliko smo sredstava izgubili. Ovo što Vi radite je postalo maltretiranje i vijećnika i javnosti i građana i neću se na Vas više referirati. Ako treba dat ćemo vam trg pa držite ekonomske storije, a ja Vas zaista ne mislim slušati ni na jednoj sjednici Gradskog vijeća. Uskoro ćemo vas pomesti na izborima pa ćete sve manje laprdati gluposti - odbrusio je Neferović Ronku koji je na to samo kratko rekao: "To je Vaš problem što me ne mislite slušati".

Neferovićevo je izvješće na kraju prihvaćeno s 18 glasova ZA i jednim suzdržanim.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI