Na terenu će biti 150 pirotehničara: ¨Seljaci bi u svoje njive mogli već krajem godine¨

Potpisan je ugovor o razminiranju poljoprivrednog zemljišta
(FOTO: Lidija Galić)

22.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7960

Za desetak dana krenut će razminiranje poljoprivrednog zemljišta u našoj županiji. Riječ je o 22 milijuna kuna vrijednom projektu, a ugovor o radovima su danas potpisali direktor centra za razminiranje Dražen Jakopec, župan Alojz Tomašević i Miljenko Piršić, suvlasnik izvođača radova, tvrtke Mina plus d.o.o.






- Riječ je o 370 hektara poljoprivrednog zemljišta izuzetno važnog za razvoj naše županije. Važno je napomenuti da su ovo 100-postotna sredstva iz EU fondova. Ako jesen ostane ovakva seljaci bi u svoje njive mogli već krajem godine - rekao je tom prigodom župan Alojz Tomašević. Zahvalio je Vladi RH te Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanje preko koje će, kaže,  privući 50 posto sredstava za plaćanje poslova.






- S ovim projektom dostižemo planirani cilj, a  to je preko 20 posto rasterećenja minski sumnjivog prostora u Požeško-slavonskoj županiji. Počeli smo s 30 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora. Riješili smo do sada Brestovac, Veliku i nadam se da ćemo paralelno s ovim riješiti značajan dio u Lipiku te da bi Požeško-slavonska županija od mina trebala biti čista najkasnije u 2017. godini. Ako gledamo godišnja sredstva koja je država do sada izdvajala za razminiranje, ovom operacijom dvije godine skraćujemo razminiranje u RH - kaže Dražen Jakopec, direktor HCR-a.

U razminiranju će uz nositelja, tvrtku Mina plus d.o.o. sudjelovati još 17 kooperantskih tvrtki među kojima su i požeške.





U jednom će se danu tako na terenu naći čak 150 pirotehničara koji će tijekom provođenja operacije, boraviti u našoj županiji, što je, ističe Jakopec, dodatni benefit za ovaj kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI