Djeca poduzetnici: ¨Sve temeljimo na socijalnom poduzetništvu koji čovjeka stavlja ispred kapitala¨

Katarina Potnik Galić
(FOTO: Lidija Galić)

21.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12026

"Veliki koraci malih poduzetnika" novi je projekt požeških odgojno-obrazovnih ustanova koji se financira iz fondova EU. Nositelj je Dječji vrtić "Sv. Leopold Mandić" u suradnji s Veleučilištem u Požegi osnovnim školama s područja grada Požege te Dječjim vrtićima Požega.






- Djeca će kroz igru, jer im je to najprirodniji oblik učenja i rada, raditi sve ono što će im omogućiti da spoznaju što je to proizvodni proces, produkt rada, dobit i što dalje s njom - pojasnila je cilj projekta Ružica Franić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Leopold Mandić".






Podsjetila je da je lani proveden sličan projekt u kojem su djeca proizvodila voćne salate, prodavala ih te su zarađeni novac uložili.





- Djeca iz vrtića od zarade su otišli na sladoled te su iz kataloga odabrali sjedeću garnituru za svoj vrtić. Svakodnevno su se dobro organizirali tko će kad odmarati na njoj. Dio smo novca dali u humanitarne svrhe - dodala je Franić.





- Nastavak je to projekta Mini poduzetnik. Nakon početne konferencije slijedi edukacija učitelja i odgajatelja na Veleučilištu u Požegi. Potom odlaze u London vidjeti primjer dobre prakse tamošnjeg montessori vrtića i škole. Imat ćemo nekoliko igraonica i radionica za djecu gdje će djeca naučiti nešto i o etici u poduzetništvu, festival poduzetništva te eko avanturu. Najvažnije je to što sve temeljimo na socijalnom poduzetništvu koji čovjeka stavlja ispred kapitala i temelji se na pravim ljudskim kvalitetama - pojasnila je Katarina Potnik Galić.





U projektu će sudjelovati više od 160 djece predškolske i školske dobi, 60 učitelja i odgajatelja te deset predavača  Veleučilišta u Požegi. Vrijednost projekta je 300 tisuća kuna, traje do svibnja iduće godine, a nositeljica  je Hrvojka Dubiel Potnik.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI