Eko punktovi u Viškovcima: ¨Napravili smo reciklažne točke sami, uskoro uređujemo igralište¨

Matej Bošnjak
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6168

- Želimo najviše mladima ukazati na važnost čuvanja okoliša koji nas okružuje pa smo odlučili donacijom Narodnih novina na tri mjesta postaviti reciklažne točke za sakupljanje papira, plastike i stakla. Postavili smo ih na autobusne stanice prema Požegi i Pleternici te uz igralište gdje se mladi najviše i zadržavaju - priča nam Matej Bošnjak, predsjednik udruge Gradina iz Viškovaca.

Sami su od donacije u iznosu 4.000 kuna tijekom mjesec dana izradili 9 velikih vodootpornih koševa za odvojeno sakupljanje otpada. Udruga broji 15-ak članova koji su kao prvu aktivnost odlučili mještane osvijestiti o važnosti čiste okoline.

- Nećemo stati na ovome, provest ćemo i edukativne aktivnosti. U našem selu još nije zaživjelo odvojeno sakupljanje otpada pa će ove kante koristiti upravo za to. Dogovorili smo s komunalnom službom odvoženje sakupljenog odvojenog otpada i vjerujem da će naša želja zaživjeti kod stanovnika sela - rekao je Bošnjak.





Udruga Gradina osnovana je u travnju ove godine, a nakon današnje proslave postavljanja reciklažnih punktova, udruga će se prijaviti na natječaj Zaklade Slagalica kako bi uredili igralište u centru sela.
- Djeca, ali i odrasli vjerojatno bi i više vremena provodili na igralištu, ali kao što vidite ono je zapušteno i želja nam je dovesti ga u stanje kakvo mještani Viškovaca i zaslužuju. Treba nam oko 10.000 kuna da bismo uredili sprave za igranje i dva igrališta za sportove - kaže predsjednik udruge Matej Bošnjak.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI