Policija dobila pojačanje: ¨Biciklom ćemo se lakše kretati kroz gužve¨

Kontakt policajac na biciklu
(FOTO: Filip Škrga)

13.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 11313

Od danas požeška policija dobiva pojačanje. Na terenu će svakodnevno od 0 do 24 sata patrolirarti kontakt policajac na biciklu.

– Prednost ove ophodnje je lakše uočavanje kaznenih djela, sumnjivih osoba ili osoba za kojima se traga, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira te prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kontakt policajci će obnašati ophodnje na području grada Požege – izjavio je voditelj odsjeka za javni red i nezakonite migracije Dinko Šulc.

Riječ je o pilot projektu pod nazivom "Policijska biciklistička ophodnja", a u tu je svrhu Ministarstvo unutarnjih poslova dodijelilo PP Požega jedan bicikl marke Giant.







Reflektirajući prsluk policajci ne moraju koristiti osim u uvjetima smanjene vidljivosti, ali kaciga je obvezan dio opreme. U policiji se nadaju kako će korištenje bicikla imati preventivni učinak i pridonijeti povećanju pažnje kod djece i maloljetnika koji sudjeluju u prometu te povećati osjećaj sigurnosti među građanima.



– Bicikl će nam puno pomoći u dolasku na intervencije jer ćemo se lakše kretati kroz gužve – rekao je kontakt policajac Ivan Nikić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI