Otkaz zbog kulena: ¨Uvjeren sam da se radi o korupciji na požeškom Županijskom sudu¨

Petar Vučičević
(FOTO: Filip Škrga)

05.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 14216

"Ne mogu više šutjeti protiv nepravde koja se malom čovjeku događa na svakom koraku. Sustavu ne odgovaraju ljudi koji razmišljaju svojom glavom. Godinama sam radio kao skladištar u kombinatu Kutjevo prije nego sam 2000. dobio, prema meni, nezakonit otkaz", počeo je svoju priču Petar Vučičević iz Požege.

Otpustili su ga nakon što mu je, tvrdi, direktor Andrej Benčić naredio da baci 15 tisuća pokvarenih kulena koje je naslijedio kad je preuzeo skladište. Bacio je 4.400 komada dok je ostatak u međuvremenu smrznut i bačen. No Vučičević nam opisuje kako mu je Benčić između ostaloga naredio da tu roba koja više nije postojala i dalje vodi na karticama što je on odbio. Tad su počeli njegovi problemi.

– Inače, prerađena roba se uvijek prikazuje kao dobit. Smjestili su mi u skladište robu kojoj ondje nije mjesto, a njezina vrijednost je bila oko tisuću kuna. Dali su mi otkaz pod izlikom da sam pokušao krasti. Voditeljica pravnog sektora tvrtke me saslušala i bez mog znanja prepravila iskaz koji nisam dobio na uvid – priča Petar.


Zbog nezakonitog otkaza tužio je kombinat na Općinskom sudu u Požegi gdje je dobio prvostupanjsku presudu pa su ga u međuvremenu morali vratiti na posao. Dok je radio kombinat je podnio žalbu na prvostupanjsku presudu.




–Županijski sud je slučaj vratio Općinskom sudu. Radio sam 18 mjeseci na Škomiću u Trenkovu sa stokom iako sam im donio liječničku dokumentaciju kojom potvrđujem da sam alergičan na stočnu dlaku i prašinu. Namjerno su me stavili na to radno mjesto. Neko vrijeme sam proveo i u štali poluotvorenog tipa na velikoj zimi i temperaturi do -17 stupnjeva bez zaštitne opreme koja je obavezna – prisjeća se bivši zaposlenik kombinata.

Dok se odlučivalo o žalbi cijelo je vrijeme, kaže, bio izložen mobbingu. Nakon što je na Županijskom sudu izgubio spor Vučičević je slučaj poslao na reviziju Vrhovnom sudu, a prije nekoliko dana dobio je odluku kojom se potvrđuje presuda Županijskog suda.

– Uvjeren sam da se radi o korupciji na požeškom Županijskom sudu. Ne mislim se više žaliti na odluke suda jer nema smisla i ne želim riskirati zdravlje. Vlasniku kombinata Enveru Moraliću ništa ne zamjeram, ali bih htio da zna kakav čovjek mu je direktor. Želim se zahvaliti sindikatu koji je stao u moju obranu i odvjetnici koja me zastupala – kratko kaže na kraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI