Pume pomažu prevarenim učenicima: ¨Njihova tuga nas je ponukala da pokrenemo akciju¨

Marijan Crnjac
(FOTO: Lidija Galić)

03.07.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9710

"Kad smo vidjeli objave u medijima, odmah smo reagirali. Pozvao sam ravnatelja Osnovne škole iz Jakšića i predložio da pomognemo s Kinom pod zvijezdama. Razumijemo kako je tim klincima, nismo ni mi bili tako davno u tim godinama i znamo kako smo se veselili takvom događaju kao ekskurzija", kaže predsjednik Požeške udruge mladih aktivista (PUMA) Marijan Crnjac o planu da pomognu prikupiti sredstva za ekskurziju učenika sedmih razreda OŠ "Mladost" prevarenih od strane Putničke agencije iz Čakovca početkom lipnja.

Na nedjeljnoj projekciji "Kina pod zvijezdama" na livadi uz Orljavu će se u 21 sat prikazivati Šegrt Hlapić i skupljati donacije za učenike koji su tužni čekali satima autobus koji po njih nikada nije došao dok je vlasnik agencije pobjegao u inozemstvo.

- Njihova tuga i suze su nas ponukale da pokrenemo akciju da djeca ipak odu na toliko željenu ekskurziju. U dogovoru s ravnateljom OŠ iz Jakšića, Boškom Obradovićem odlučili smo prikupljati donacije za ponovnu organizaciju ekskurzije na prvoj projekciji "Kina pod zvijezdama" kad ćemo prikazivati film za djecu "Šegrt Hlapić". Na samom ulazu u livadu bit će postavljen štand s kutijama za donacije pa vas molimo, koliko možete, da pomognete dječici i njihovim roditeljima kako bi opet imali osmijeh na licu u 9. mjesecu, kada bi se ponovno organizirala ekskurzija. Ne kaže se bezveze "Sretan kao dijete pred ekskurziju" - objavljeno je na Facebook stranici udruge PUMA.


- U udruzi smo pričali o tome i rekli da ćemo to podržati. Imamo kino i film je namijenjen djeci pa ćemo vidjeti kako će ljudi reagirati. Ulaz je naravno besplatan, ali svatko tko želi može dati dobrovoljnu donaciju. Roditelje i djecu pozivamo da pomognu drugoj djeci koliko je tko u mogućnosti. Ukupna svota koju skupljamo sa školom je između 30 i 35 tisuća kuna. To će se skupljati na različite načine. Krenut ćemo s kinom, imamo planiranu još jednu projekciju filmova koju dogovaramo pa još nije sigurna. Možda bude i nekakva zabava u Jakšiću humanitarnog karaktera za skupljanje novca, ali mi ćemo prvi nešto pokrenuti - rekao nam je Marijan Crnjac.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI