Požeški koktel majstor: ¨Toliko sam lud za tim da sam počeo i šampone bacati u zrak¨ (video)

Matej Krizmanić
(FOTO: Klementina Malčić)

25.06.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 13237

"Atraktivnim pripremanjem koktela u slobodnom stilu bavim se od početka srednje škole. Želja mi je bila upisati za kuhara, međutim kada sam vidio Dušana Janjatovića na Super Talentu, jednostavno sam se zaljubio u taj način žangliranja. Naravno, upisao sam konobara jer sam kroz taj posao imao priliku raditi ono što me neopisivo privlači. Krenuo sam vježbati s plastičnom čašom Cedevite i bocom piva. Sam sam izmišljao trikove, vježbao pokrete ruku, nabavljao nekolicinu boca, ali nije mi bilo teško jer sam se pronašao u tome - kazao nam je Požežanin Matej Krizmanić, koktel majstor i žongler čije vještine možete pogledati u ovom videu.



- Broj boca koji se baca u zrak nije ograničen, boce mogu biti prazne i pune. Trikove i razne pokrete ispočetka sam učio preko raznih "tutoriala" na YouTube-u, ali s vremenom to mi je prešlo u naviku i sada sve sam osmišljavam. Prilikom žangliranja spravljam koktele, znači u boci koju bacam bude odprilike 3 decilitra tekućine, jedan od najdražih koktela mi je "Cuba Libre" čiji su sastojci rum, coca-cola i limeta. Vježbam svaki dan po nekoliko sati jer ako se redovito ne vježba, s vremenom se zaborave razni trikovi i tu nastaje problem. Prilikom vježbanja znam razbiti puno boca, jednom prilikom sam porazbijao par gajbi piva, tata je doslovno poludio. Nedavno sam imao mali incident. Prilikom vježbanja bocom sam si razbio arkadu i posjekao ruku, međutim to me nimalo ne sputava. Toliko sam lud za tim da sam počeo šampone bacati u zrak. Da bi bio dobar u ovome poslu bitna je ljubav prema tome, dobra glazba i naravno dobra improvizacija - prepričava nam 19-godišnji Matej.





- U početku roditelji su bili pomalo skeptični, bio sam im smiješan te su stalno govorili da nisam normalan jer u Požegi se malo tko bavi time, na svu sreću postoji Facebook i YouTube preko kojih sve pratim i neodustajem. Uzor su mi strani žangleri koji se bave isključivo tim poslom i putuju po cijelom svijetu te posjećuju egzotična mjesta.

- U rujnu planiram otići u Zagreb kako bih upisao tečaj za barmena i profesionalno se bavio time. Nakon Zagreba imam u planu potražiti mjesta gdje je ovaj posao tražen, tako da ne planiram živjeti u Požegi. Moraš ustrajati u tome da bi uspio, svaka polupana boca za mene ne predstavlja kraj nego novu priliku. Potencijalnim žanglerima bih poručio da prestanu željeti i počnu raditi - zaključuje Matej.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI