Konjički turnir trostruko jači nego lani: ¨Godinama smo stjecali reputaciju da bismo to postigli¨

25.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15792

Tradicionalni konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice očekuje nas nadolazećeg vikenda na Hipodromu. Ove je godine svoj dolazak najavilo više od 30 natjecatelja iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Estonije, SAD-a i Hrvatske.

- U odnosu na prošlu godinu konkurencija je utrostručena. To je rezultat našeg višegodišnjeg rada, stjecali smo reputaciju i turnir je prepoznat među konjičkim klubovima u cijelom svijetu. Amerikanac Eric Broms je čuo za naš turnir i odlučio je "potegnuti" čak iz Sjedinjenih Američkih Država do Pleternice samo radi ovog natjecanja. Imamo i Slovenca Mihu Tavčara koji je bio osmi na Svjetskom prvenstvu, a to je odličan uspjeh na natjecanju među 80 najboljih iz cijelog svijeta. Ponovno će nam doći i prošlogodišnji pobjednik Robert Kiss iz Mađarske - rekao nam je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici.

Turnir počinje u petak poslijepodne i trajat će do nedjelje navečer. Osim samog natjecanja jednoprega i dvoprega, organizirani su i razni popratni sadržaji. Tu je Sajam gospodarstvenika, koji će se ipak održati u subotu u 17 sati (prvotno je bio najavljen za 10 h, ali je termin pomaknut), te Sajam udruga u nedjelju. No, to nije sve!


- Ovih dana se dovršava nova šetnica skroz do Hipodroma koji je također proširen. Izgrađena je pješačka staza i novo parkiralište. Taj ćemo prostor iskoristiti za sajmove gospodarstvenika i udruga. Za djecu će tijekom subote i nedjelje biti organizirano besplatno jahanje. Siguran sam da tko god dođe ovog vikenda na Hipodrom, nitko se neće vratiti kući bez dojmova, za svakoga će biti ponešto. U suradnji s pleterničkom konjogojstvenom udrugom, nakon turnira u nedjelju će biti održana utakmica slavonskim kolima i tekličko jahanje. Veseli me što se odazvalo toliko vozača ove godine, jako je lijepo vidjeti toliko zastava i vrsnih natjecatelja. Nadam se da će doći i dosta publike jer ovo bi trebao biti naš najveći turnir dosad - zaključuje Katić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI