U Turniću slavila braća Slovaci, jedan biciklist se ozlijedio (video)

22.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 16908

U organizaciji Biciklističkog kluba Luks Racing Team u Turniću se jučer odvezla brdskobiciklistička utrka 4. XCO Vallis Aurea Požega 2015. Na stazi Stari Fenjeri prvo se održala utrka za kategorije Sport, Rekreativci, Kadeti, Veterani i Juniori u kojoj je jedan biciklist doživio težak pad, ali na sreću bez posljedica osim ogrebotina. Biciklistu su pomogli pripadnici HGSS-a. Glavna utrka koja se održala poslijepodne privukla je mnoštvo natjecatelja iz inozemstva jer se osim za Kup Hrvatske bodovala i za Svjetski kup u kategoriji "UCI Class 2". Prvo mjesto u najjačoj Elite Man kategoriji osvojio je František Lami iz Slovačke, drugi je bio njegov brat Michal, a treći bio Boštjan Hribovšek iz Slovenije.

- I od glavnog komesara, sudaca i ostalih smo dobili pohvale daje sve bilo dobro pripremljeno, da je staza bila pripremljena odlično. Slovaci su je isto pohvalili i stvarno im je odlično bilo. Zadovoljni smo, samo što je u isto vrijeme bilo nekoliko jačih utrka u Mađarskoj i Poljskoj pa nam je to odnijelo dio natjecatelja. Nastupili us ipak neki natjecatelji svjetske klase. Ove godine smo imali samo jedan pad, srećom je riječ je bila samo o ogrebotinama, nije bilo posljedica. Sve u svemu zadovoljni smo jer ove godine nije bilo ni ozljeda, a natjecatelji su bili zadovoljni što je nam isto važno - rekao nam je Igor Marač, predstavnik organizatora iz Luks Racing Teama.

- Staza je odlično pripremljena i zanimljiva. Zahvalio bih svojoj ekipi na odlično obavljenom poslu i organizatorima. Požega je prekrasni gradić i ljudi su ovdje jako gostoljubljivi. Sigurno ću se vratiti opet sljedeće godine – rekao je trećeplasirani Boštjan Hribovšek iz Slovenije za službene stranice Grada Požege.


Na internetu je jedan gledatelj već objavio video na YouTubeu na kojem se vidi dio adrenalinske atmosfere od jučer, a tu je naša fotogalerija.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI