Voda se izlila na nekoliko mjesta; u Dervišagi se postavljaju zečji nasipi

Zatvorena je cesta Čaglin - Latinovac
(FOTO: Čitatelj)

26.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 13145

"Na snazi su redovite mjere obrane od poplave, no situacija nije kritična i većih problema ne bi trebalo biti. Veličanka se izlila u Mihaljevcima, a Orljava u Orljavcu zbog čega je za promet zatvorena cesta Požega - Pakrac. Zatvorena je i cesta Kula - Poreč - Latinovac. Voda se uglavnom izlila po poljoprivrednim površinama i vjerujemo da opasnosti za kuće nema. U Dervišagi se trenutačno postavlja zečji nasip kako bi se zaštitile dvije kuće kojima prijeti opasnost od plavljenja", rekao nam je nakon sastanka Stožera za zaštitu i spašavanje Požeško-slavonske županije načelnik Ferdinand Troha.

Najkritičnije je sinoć bilo u Pavlovcima gdje je obitelj Josipa Pančića ponovno morala evakuirati 30 krava i 15 telića jer mu se Orljava izlila po imanju.

- Molimo građane da u slučaju bilo kakvih problema vezanih za poplave jave u Centar 112 kako bi ekipe odmah izašle na teren - pozvao je Troha.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI