Neizvjesno do kraja: U borbi za prvaka ostaju Dinamo, Slaven i Buk

Detalj s utakmice Kaptol - Slaven
(FOTO: Josip Marković)

24.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8748

U pretposljednjem kolu 1. Županijske nogometne lige situacija na vrhu ljestvice dodatno se zakomplicirala. Vodeći Dinamo je izgubio na domaćem terenu, prateći Slaven je odigrao neriješeno, a u igri za prvaka je ostao i Buk koji je danas pobijedio. Ove tri momčadi borit će se sljedeće nedjelje za naslov prvaka i bit će neizvjesno do samoga kraja iako su Vidovčani u prednosti od jednog boda pa će njima biti dovoljna pobjeda protiv Papuka koji je danas deklasiran u Trenkovu.

Dinamo - Croatia 0:2

Golovima Stjepana Vasića i Matije Akika mihaljevačka je Croatia danas slavila pobjedu protiv glavnog kandidata za prvaka u gostima i time omogućila Bučanima i Gračanima borbu do kraja. Vidovčani su igrali dobro, ali ovaj put ih sreća nije htjela, a gosti su svoje prilike uspjeli iskoristiti.





- Igrali smo dobro. Mihaljevci su stali u blok i čekali svoju priliku iz protunapada. Kad lopta neće u gol, onda neće. Imali smo 3-4 velike šanse, oni su dvaput izbijali loptu s gol linije. Čestitam im na zasluženoj pobjedi jer su svoje šanse iskoristili. U zadnjem kolu će biti borba do zadnje sekunde. Ako u Velikoj ne pobijedimo, nismo zaslužili biti prvi - rekao je Krešo Poleti, trener Dinama iz Vidovaca.



- I nama se jednom moralo vratiti. Prvi put smo bili u podređenoj ulozi i pobijedili smo. Nije me iznenadila pobjeda jer bilo gdje da idemo, očekujemo pobjedu. Teren je bio dobar i sve nam se poklopilo ovaj put, a ovo je izjednačena liga u kojoj svatko može dobiti svakoga - komentirao je Željko Mitrović, trener Croatije iz Mihaljevaca.



Kaptol - Slaven 1:1

Drugoplasirani Slaven iz Gradca mogao je iskoristiti poraz Dinama i pobjedom u Kaptolu prijeći u vodstvo, međutim pobjeda nad Kaptolom u gostima je podvig kakav nije lako očekivati. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Kaptolčani i Gračani podijelili su bodove rezultatom 1:1. Za domaću momčad gol je dao Dario Lončarević, a za goste Bruno Čolak.



- Moram priznati da mi je žao, morali smo pobijediti. Primili smo gol nakon naše pogreške, ali našim dečkima ne mogu ništa zamjeriti jer su igrali dobro i dali su sve od sebe - rekao je Zdenko Mazanik, trener Kaptola koji sada 4 boda zaostaje za vodećim Dinamom, tako da je danas ispao iz borbe za prvaka. Međutim, njihov današnji protivnik ostaje u igri.



- Bila je to prava čvrsta, prvenstvena utakmica, jedna od rijetkih tako dobrih u ovom rangu. U prvom smo poluvremenu bili bolji i imali smo dosta šansi koje nismo iskoristili. U nastavak smo ušli slabije, primili smo i gol. Mi ne gubimo nadu. Igramo sljedećeg vikenda kod kuće sa Slogom, moramo pobijediti i nadamo se pobjedi Papuka. Za nas nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj. I ako ne osvojimo naslov prvaka, svejedno ćemo napraviti feštu za kraj prvenstva jer smo svakako zadovoljni sezonom koja je za nas odlična - rekao nam je Ivan Brekalo, tajnik Slavena iz Gradca.





BSK Buk - Mladost 2:0

Bučani su današnjom pobjedom nad gostima iz Pavlovaca izborili ostanak u igri za naslov prvaka. Golove su postigli Marko Klapšić i Tomislav Tvrdy.

- Bila je to fer i korektna utakmica u kojoj smo bili bez polovine standardnih igrača zbog ozljeda i kartona. Klupa je odlično odradila posao i ja im čestitam. Sljedećeg vikenda idemo u Mihaljevce, oni su jako dobra ekipa i neće biti lako, ali nećemo se ni mi dati - rekao nam je Danijel Hel, predsjednik BSK Buka.

- Šokirao nas je rani gol u prvim minutama igre koji smo primili iz slobodnog udarca. Tek negdje oko 30. minute smo došli k sebi i preuzeli inicijativu. Napadali smo, stvarali šanse, ali nijednu nismo iskoristili i to nam se osvetilo drugim golom pred kraj utakmice - komentirao je Krešo Miškulin, trener Mladosti iz Pavlovaca.

Sloga - Papuk 5:0

U lokalnom derbiju u Trenkovu, gdje se domaća Sloga sastala s Papukom iz susjedne Velike, domaćini su slavili uvjerljivu i čistu pobjedu od čak 5:0. Četiri gola postigao je Bruno Golić i jedan Denis Antolović.

- Bili smo bolji u svim elementima nogometne igre i zasluženo ostvarili visoku pobjedu. Oni su još dobro i prošli jer su trebali primiti najmanje 10 komada - glasi komentar trenera Sloge Bernarda Raguža.

- Budući da smo osigurali opstanak dao sam šansu dečkima koji inače nemaju priliku igrati ili igraju malo, da vidimo što će pokazati. Nisu nešto pokazali. Primili smo na samom početku gol nakon kardinalne pogreške našeg golmana, drugi gol smo si sami uspjeli zabiti, a onda je kasnije sve dalje išlo tako kako je išlo - rekao nam je Draženko Kljajić, trener Papuka iz Velike.

U ostalim utakmica Kutjevo je danas ostvario uvjerljivu pobjedu nad posljednje plasiranom Lipom, koja ispada u 2. ŽNL, s rezultatom 7:2, a Požega je na domaćem terenu tijesno pobijedila kuzmičko Tim osvježenje s 4:3.

Tablica 1. ŽNL - 21. kolo

1. DINAMO (Vidovci)...........41 (41:18)
2. BSK BUK....................40 (40:21)
3. SLAVEN (Gradac)............40 (33:24)
4. KAPTOL.....................37 (34:20)
5. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)...34 (40:31)
6. SLOGA (Trenkovo)...........32 (32:23)
7. POŽEGA.....................29 (32:33)
8. KUTJEVO....................27 (35:37)
9. PAPUK (Velika).............23 (27:38)
10. MLADOST (Pavlovci)........21 (28:42)
11. CROATIA (Mihaljevci)......19 (20:35)
12. LIPA (Stara Lipa)..........9 (21:60)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI