Jaroš uvjerljivi prvak Villara: ¨Ovo je bio pravi spektakl¨

Matej Jaroš (u sredini)
(FOTO: Aleksandar Grlić)

19.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11771

Druga utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare kod Požege je pripala definitivno Mateju Jarošu i njegovom klubu MK Požega Promet. U najjačoj MX Open kategoriji Jaroš je svršeno odvezao i obje vožnje završio na prvom mjestu, odnosno ukupno prvi. U drugoj vožnji mu je malo problem pravio Hrvoje Karas, no 10 minuta prije kraja uspijeva ga ostaviti iza sebe i dolazi uvjerljivo prvi na cilj. Jaroš je osvojio novih 50 bodova, a MK Požega promet prvo mjesto u seniorskoj kategoriji. Drugo mjesto je zauzeo Hrvoje Karas, a treće Marko Leljak.

- Prije svega hvala svima koji su došli danas i pridonijeli ovom uspjehu. Prva utrka je bila nešto lakša jer sam poveo nakon starta. Konkurenti su pali i to sam mogao lako odvesti. Na startu druge utrke sam imao kontakt s Markom Leljakom, tu smo se zakačili i ja sam uspio okrenuti i voziti za Karasom. 10 minuta prije kraja sam ga počeo stizati i na jednom zavoju prije skokova sam ga prošao, zatvorio i tako nastavio do cilja. Svi su dečki iz našeg kluba pokazali da je domaća staza ona gdje cijelo vrijeme treniramo. U zadnja dva kruga čuo sam motor daje počeo čudno raditi. Danas slijedi pranje, sutra rasklapanje i morat ćemo malo uložiti u klip. Ipak je ovo već star motor, ima 80 sati. Sljedeća utrka mi je već u petak. Idem u Slovačku na Europsko prvenstvo. Nadam se da ću tamo isto pokazati dobru formu koju imam. Pokušat ću se što bolje plasirati i ako je moguće biti čak i na postolju.







Odlične rezultate su postigli i Jaroševi klupski kolege Mihael Pandžić i Filip Panđić koji su bili sedmi i osmi. Od domaćih vozača istakao se i Dino Orešković (MK Požega Promet) koji je osvojio prvo mjesto u B250 klasi te Luka Papak (MK Pakrac - Lipik) s osvojenim trećim mjestom. U B Open kategoriji je pak prvo mjesto osvojio Vedran Šrajber (MK Pakrac - Lipik).



- Dino Orešković je bio prvi u klasi B250, Mihael i Filip su isto odvezli odlične utrke. Kao klub smo u seniorskoj konkurenciji prvi i publici danas ne može biti žao što su došli. Bio je ovo pravi spektakl, odlična utrka. Vrijeme nas je poslužilo i klub je posložio stazu na najbolji mogući način. Malo je prašina zezala, no što je, tu je - pohvalio je Jaroš svoje kolege.

FOTO Pogledajte galeriju.
VIDEO Pogledajte videoprilog.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI