Požeškim boksačima dvije bronce: ¨Sudci su naklonjeni velikim klubovima¨

Požeški boksači na prvenstvu Hrvatske u Koprivnici
(FOTO: BK Graciano)

02.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5199

Na prvenstvu Hrvatske u boksu za mlađe seniore, održanom prošlog vikenda u Koprivnici, predstavnici požeškog Boksačkog kluba Graciano osvojili su dvije brončane medalje.

U kategoriji do 60 kilograma Valentin Vidović u prvoj borbi jednoglasnom odlukom sudaca pobjeđuje Luku Balića iz Rijeke. U drugoj porbi protiv Puljanina Marijana Luke Grobenskog, Valentin je, prema riječima trenera Željka Krpana, "pokraden od strane sudaca i na iznenađenje svih, pa i samog protivnika gubi meč i osvaja treće mjesto".

Robert Krpan je u kategoriji do 64 kg protiv Pave Gečevića, bio je, također prema Krpanovim riječima, dominantniji od Zagrepčanina Pave Gečevića, no sudci jednoglasno dosuđuju meč u korist Zagrepčanina koji na kraju i osvaja prvenstvo.


Mihael Jugović je u kategoriji do 69 kg pobijedio Martina Zajeca iz Zagreba, ali u drugoj borbi gubi sudačkom odlukom 2:1 od Davida Lincendera i osvaja broncu.


Četvrti požeški predstavnik Lovro Kovač u kategoriji do 75 kg ostao je bez medalje jer mu se u prvom meču nakon izmjene udaraca otvorila stara ozljeda te je liječnik prekinuo meč.

- Razočaran sam suđenjem i to ne možda namjerom, već nemarom. Kako bi skinuli odgovornost sa sebe, sudci u spornim situacijama naklonjeni su velikim klubovima. Mi smo doveli jednu kvalitetnu generaciju i pokazali lijep boks. Gubili smo samo od najboljih. Žao mi je što rad i kvaliteta nije bolje nagrađena i što ti mladi ljudi već doživljavaju nepravdu. Odustati od svega ili nastaviti dalje? - pita se na kraju trener Željko Krpan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI