Ivanov u:Plug dobio još 100.000 dolara: ¨Uskoro pokrećemo proizvodnju¨

Ivan Jelušić
(FOTO: Mario Nakić)

31.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 17005

Hrvatsko-makedonski startup trojac, koji predvodi mladi Kaptolčanin Ivan Jelušić, za svoju je inovaciju - jedinstvenu u:Plug utičnicu - na bugarskom akceleratoru Eleven uz 25 tisuća eura početne investicije sada dobio još 100.000 dolara, objavio je portal Netokracija.

- Jedna smo od prvih tvrtki iz naše generacije koje su osigurale daljnja sredstva za razvoj. Prepoznali su naš rad i brzinu kojom smo uspjeli na noge staviti zahtjevan hardverski proizvod. Ova investicija je u prvom planu novac kojim ćemo financirati proizvodnju, a početak iste očekujemo kroz nekoliko tjedana. Nakon prvih serija, proizvod ulazi u još jedan intenzivan period testiranja pa konačni proizvod na policama možemo očekivati za nekoliko mjeseci - izjavio je Jelušić za Netokraciju.

U u:Plugu planiraju i proširenje prodajnog kadra te zapošljavanje voditelja proizvodnje, a velika je vijest i da u savjetodavni odbor ove tvrtke ulazi hrvatski poduzetnik i mentor Saša Cvetojević.


Kako piše Netokracija, u:Plug se svojevremeno prozivao zbog rada na konceptu koji već postoji – utičnice s USB priključkom, pogotovo s azijskog tržišta, dostupne su već za nekoliko dolara – no svojim je radom dokazao startupašku premisu da nije važno biti prvi, već bolji od konkurencije. Osim što uz uobičajene priključke imaju i dva za USB kabele, ove utičnice su osmišljene za "pametno” i brže punjenje, ne rasipaju električnu energiju i čuvaju bateriju proizvoda koji punite, uz pokoji zgodni dodatak kao što je svjetalce koje pokazuje status punjenja i poseban stalak za elektroničke mezimce na punjenju.


Jelušić je također otkrio kako su već zaprimili 30.000 prednarudžbi za europske distributere. - Ovdje govorimo o najvećim trgovačkim i hotelskim lancima, avio prijevoznicima i velikim online trgovinama - ističe Ivan.

Kada konačno dođe na police, krajnji bi se proizvod trebao prodavati po cijeni oko 150 kuna po komadu, a u planu je ubrzo nakon početka prodaje proširiti paletu maski, boja, uzoraka, ali i paletu proizvoda koje će predstaviti ubrzo nakon početka prodaje samog u:Pluga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI