Požežani najjači u Hrvatskoj: Danijel i Milijana prvi, Patricia i Bruno drugi

Milijana de Mori i Danijel Parac
(FOTO: M. de Mori/Facebook)

26.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15352

Požežani su i ove godine briljirali na državnom prvenstvu u powerliftingu. Proteklog vikenda u Virovitici su dvoje Požežana, koji se natječu za PLK "Maksimum" iz Pitomače, osvojili prva mjesta u apsolutnoj kategoriji među muškima i ženama. Danijel Parac je podigao 190 kg u čučnju, 125 bench i 240 kg u mrtvom dizanju.

- Nisam potpuno zadovoljan - komentirao nam je Parac svoj nastup. - I lani sam bio državni prvak, a ove sam godine očekivao bolji rezultat. Cilj mi je bio probiti granicu od 600 kilograma. No, i ovako sam osvojio prvo mjesto i pokazao da u Hrvatskoj nema boljeg powerliftera od mene.


Danijel Parac (foto: Virovitica.net)


Članovi požeškog Powerlifting kluba Body Art također su bili uspješni osvojivši jedno zlato i pet srebra. Trener Robert Međugorac po povratku u Požegu nije krio svoje zadovoljstvo.


- Patricia Januš je bila druga u kategoriji žene open do 57 kilograma, a osvojila je drugo mjesto među ženama općenito, a bolja od nje bila je samo Milijana de Mori. Znači, dvije najbolje powerlifterice dolaze iz Požege! - ispričao nam je Međugorac.


Patricia Januš (lijevo) i Milijana de Mori (u sredini) (foto: PLK Body Art)

Nova državna prvakinja Milijana de Mori rođena je Požežanka koja se prije desetak godina odselila u Australiju. Ovih dana nalazi se u Hrvatskoj, a na natjecanju u Virovitici je nastupila braneći boje kluba iz Pitomače.

Bruno Del Vechio (Body Art) je među juniorima bio drugi u kategoriji do 105 kilograma. Iako bolestan, na svom je prvom državnom prvenstvu osvojio prvo mjesto u mrtvom dizanju (podigao 205 kg).


PLK Body Art Požega

Njegov klupski kolega Darijo Marković je također osvojio 2. mjesto u kategoriji open do 120 kg. U čučnju je podigao 230 kg, u benchu 160, a u mrtvom dizanju čak 260 kg.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI