Branitelji o percepciji u javnosti: ¨Mi nismo paraziti, mi smo temelj ove države¨

Gradonačelnik Neferović primio predstavnike braniteljskih udruga
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7663

U povodu godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske požeški gradonačelnik Vedran Neferović je ugostio predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U pozdravnim govorima i prvom formalnom dijelu su gradonačelnik i udruge izrazili nadu da će ovaj dan ostati nešto više od protokola te kako će međusobna suradnja i braniteljska uključenost u život grada biti kvalitetnija. Druženje je potom nastavljeno uz neformalni doručak.

- Hrvati devet stoljeća nisu imali svoju državu. Prije 23 godine izborili smo se za ono za što su ginule generacije. Zato se to ne bi smjelo svesti na jedan kratki protokolarni dio kada će se javnost sjetiti da je to dan kada je priznata država Hrvatska. Kroz razne projekte, koje planiramo napraviti, mora se učiniti da se veličina i vrijednost toga dana puno više vrednuje među budućim generacijama. Nadam se da ćemo kroz funkciju savjetnika gradonačelnika ostvariti još bolju suradnju i naići na potporu za ono što planiramo napraviti - poručio je Zlatko Bošković, predsjednik Udruge 63. gardijske samostalne bojne Požega.




- Zahvaljujem gradonačelniku na ukazanoj časti da mu budem savjetnik. Svojim znanjem i iskustvom ću mu pomoći da prepozna našu problematiku. Kao kolege i građane ove zajednice vas molim za pomoć jer smatram da moramo promijeniti situaciju u našu korist. Percepcija javnosti je o nama, sami i znate kakva, loša. Mi smo "paraziti" ovog društva. Mislim da nismo, mi smo temelj ove države. Kako smo radili u ratu, tako možemo i u miru. Pitanje je kako ćemo animirati ljude, hoćemo li raditi kvalitetno i hoće li ljudi prepoznati naše projekte. Mislim da to možemo, ima nas dosta i zajedno ćemo puno više napraviti - izjavio je Željko Kalić, brigadir u mirovini i savjetnik gradonačelnika za braniteljska pitanja.




- Vrijednosti koje ste ostvarili konačnim oslobođenjem Republike Hrvatske, sve žrtve i patnju koju ste prošli sa suborcima ne možemo ostaviti po strani. Važno je da se ovakvi dani uvijek obilježe u institucijama kao što su gradovi. Vjerujem da ćemo uključivanjem svih vas u život grada napraviti iskorak i poboljšati sve dosad napravljeno na afirmaciji Domovinskog rata među mladima. Predstavnici i članovi braniteljskih udruga ne trebaju ostati vezani samo za rad svojih udruga. Ima puno civilnih udruga u gradu gdje njihovo znanje, sposobnosti i energija mogu biti utrošeni korisno i na pomoć drugima - rekao im je gradonačelnik Neferović.



- Već par godina u suradnji s Gradom realiziramo hodočašće u Međugorje. Nadam se da će tako biti i ove godine. Riješili ste nam pitanje prostorija i svega što nam treba za rad. Nadam se da će se takva suradnja nastaviti i ove godine. Prošle godine je pred sam Božić umrlo dijete poginulog branitelja. Razgovarala sam s gradonačelnikom da pomognemo financijski obitelji i gradonačelnik je bez izgovora riješio sve u roku 24 sata. Ovim ovim putem vam zahvaljujem u ime udruge i obitelji Peći - zahvalila se na kraju Silvana Kordiš, predsjednica požeške Udruge udovica poginulih branitelja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI