Preskočili ogradu i zaklali košute i jelena: ¨Lešine su bile na sve strane¨

Ivan Grbić na ulazu u uzgajalište
(FOTO: Lidija Galić)

20.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7739

Ivan Grbić iz Požege, u noći s četvrtka na petak, ostao je bez deset košuta i jednog jelena. Usmrtili su ih psi koji su preko noći došli u uzgajalište.



- Bila su četiri psa, došli su iz Mihaljevaca i preskočili  ogradu. Prizor, koji sam zatekao ujutro kad sam došao u uzgajalište, bio je jeziv. Kod ulaza sam našao zadavljenu košutu, a ostale sam pronalazio na sve strane. Sedam košuta bile su steone i na proljeće su se trebale oteliti - prepričava Ivan Grbić pokazujući tragove na mjestima gdje je koja od njih zaklana.





Posebno mu je žao jelena, starog četiri godine, koji je već bio trofejne vrijednosti.

- Na temelju čipa pronašli smo vlasnika koji je potvrdio da je riječ o njegovom psu - potvrdila nam je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Međutim, vlasnik se još nije pojavio i odvezao svog psa kojeg je Grbić morao usmrtiti kako bi prišao uzgajalištu.

I dok smo prolazili uzgajalištem do mjesta gdje su psi preskočili žicu, na brijegu se pojavilo jedino preživjelo tele. Uplašeno je otišlo čim je čulo glasove.



- Morat ću sad kupiti još koje tele da ne bude ovdje samo - rekao nam je Grbić.

Šteta je veća od 20 tisuća kuna, vlasnik se još nije javio niti odgovara na Grbićeve telefonske pozive. Zbog svega će, kaže,  morati podnijeti privatnu tužbu.

- O, majko mila - rekao je kratko Mato Žmegač iz Mihaljevaca, vlasnik pasa koji su zaklali Grbićeve košute i jelena.

-Nisam znao što se dogodilo dok mi policija nije javila. Dao sam psima navečer jesti i oni su potrgali žicu i pobjegli za nekim žutim lutalicom. Nikad nisu napadali do sada. Čuo sam da mi je jedan pas ubijen, a drugi se još nije vratio kući. Rekao sam sinu da ode po tog ubijenog psa i nek vidi kolika je šteta - rekao nam je na kraju Žmegač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI