Kamo za Novu godinu? Evo što nam naši gradovi pripremaju

04.12.2014. | M. Nakić/M. Barać
Pregleda: 13014

Tisuće stanovnika Požeško-slavonske županije će dočekati novu 2015. godinu na otvorenom, a organizirane dočeke zasad najavljuju gradovi Požega, Pleternica, Pakrac i Lipik. Već nam stižu upiti čitatelja pa smo se raspitali kod organizatora da vidimo što nas konkretno u najveselijoj noći očekuje u našim gradovima.

Požega: Posegana, vino i iznenađenje

- Doček Nove godine ćemo i ovaj put imati u šetališnoj zoni, na uglu Lermanove i Florijanove ulice, zbog ljepše, intimnije atmosfere nego na trgu. Svirat će Posegana raznovrsnu glazbu za sve uzraste, imat ćemo i voditelja koji će animirati publiku. Pozivam sugrađane da se opet odazovu u velikom broju kako bismo zajednički proslavili ulazak u novu godinu - rekla nam je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada Požege.

Uz dobru glazbu Požežani će na otvorenom dočeku u šetališnoj zoni moći uživati i uz besplatno kuhano vino i čaj. Ove godine neće biti vatrometa, ali direktorica Podoljak najavljuje da Turistička zajednica umjesto vatrometa priprema nešto drugo, a to će biti iznenađenje. Grad Požega će za ovaj doček izdvojiti 40.000 kuna.


Pleternica: Dva dočeka - za djecu i odrasle


- Ove godine smo po prvi put odlučili organizirati doček za djecu, mislim da je to prvi takav doček u našoj županiji. Tome se posebno veselim, dječji doček Nove godine počet će 31. prosinca već u 11 sati ispred gradske kuće. Bit će dječji animatori, plesači, aktivirat ćemo naše lokalne udruge. Navečer, od 22 sata, ćemo imati doček za odrasle, nastupit će Bisernica, tradicionalno ćemo paliti krijes, bit će kuhano vino za građane...Prošli put je bio dobar odaziv, preko tisuću ljudi, vjerujem da će tako biti opet - rekla nam je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Gradonačelnica Jozić dodaje da će Grad Pleternica ove godine za oba dočeka, dakle i za djecu i odrasle, izdvojiti ukupno oko 15.000 kuna.

Pakrac: Dimmos, ugostiteljska ponuda pića i vatromet

Za razliku od lani, ove godine će Pakračani u novu 2015. godinu ući uz novogodišnji vatromet. Program u dvorištu kurije Janković započinje od 22 sata i trajat će do ranih jutarnjih sati, posjetitelji će u ponudi imati ugostiteljsku ponudu pića, a za dobru atmosferu zadužen je lokalni tamburaški band "Dimmos".

Grad Pakrac planira za tu prigodu izdvojiti 23.000 kuna.

Grad Lipik bez odgovora

Kako saznajemo na stranicama Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, doček Nove godine bit će i ove godine organiziran na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku, u organizaciji Grada Lipika.

Međutim, danas nismo dobili nikakav odgovor od Grada Lipika na naš upit kakav program pripremaju i koliko će koštati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI