¨Problem termina riješit ćemo izgradnjom nove dvorane¨

Gradonačelnik Vedran Neferović u obilasku Grabrika
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11170

Modernizirana gradska kuglana pored požeških bazena prvi je obnovljeni sportski objekt koji je danas obišao požeški gradonačelnik Vedrana Neferović. Na samoj dvorani je uređena fasada, obnovljena stolarija, krov i unutrašnjost s novom rasvjetom, strojarnicom i parkiralište. Ukupna investicija je milijun i pol kuna. Gradonačelnik je potom obišao i sportsku dvoranu Grabrik u kojoj su izvedeni slični radovi uz dodatno učvršćivanje konstrukcije, a uloženo je 2 milijuna kuna. Projekte je Grad Požega izveo u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.



- Grad je uštedio znatna sredstva na objektima gdje je trebalo ulaganje i modernizacija zbog održavanja sportskih natjecanja. Kuglana je jedan od primjera da je unutrašnjost sportske dvorane s rasvjetom stavljena na razinu. Teško je da će ovaj objekt biti posjećen u istoj mjeri kao rekreacijski centar, ali klubovi i rekreativni kuglači će se ovdje puno ugodnije osjećati nego prije. Dobra je vijest da smo prošli tjedan u arhivima pronašli dokumentaciju da su i dvorana Grabrik i kuglana građene s građevinskom dozvolom, tako da Grad ne mora ulaziti u trošak legalizacije. Mala dvorana u Grabriku je dugi niz godina imala problem s prokišnjavanjem, to je sada riješeno. Iduće godine u planu je rješavanje grijanja i klime u Grabriku - izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.





- Jasno je da je Grabrik zauzet i da je potražnja za terminima sportskih klubova velika. Imamo problem i hitno moramo riješiti jednu dvoranu u kojoj će se moći trenirati. To ne mora biti niti približno zdanje kao Grabrik, već jedna funkcionalna dvorana koja će prvenstveno služiti mladima za treninge pa i udrugama koje trebaju dvoranu. To se ne tiče samo sporta. To se može riješiti na Sportsko-rekreacijskom centru. Imamo planove za izradu projektnih prijedloga i nadam se da ćemo to realizirati - dodao je Neferović.



Izvođač najzahtjevnije etape uređenja krovišta Grabrika je bila požeška tvrtka Magma. Direktor Magme Zdenko Prskalo je progovorio o problemima koji su nastali zbog oborina i ograničenja na koja su naišli. Na nekim mjestima se pojavila vlaga koja se još mora riješiti u unutarnjem dijelu dvorane.



- Kad je ugovor potpisan, znali smo da će u fazi realizacije biti problema i to se dogodilo. Posebno je bio problem s meteorološkim uvjetima koji su bili nepovoljni za radove, ali nekako smo to uspjeli izgurati do kraja. Najveći problem je bio osiguranje protupožarne zaštite. Trebalo je osigurati odvijanje radova dok su se u dvorani nesmetano odvijali sportski sadržaji. Velik problem je bilo izvođenje radova na maloj dvorani. Kad smo otvorili krov, morali smo promijeniti kompletnu koncepciju radova da bi se osigurali zahtjevi postavljeni u projektu - pojasnio je Prskalo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI