Rusi kupili ZRC: ¨Lipik smo prepoznali zbog potencijala¨

Lipički Kursalon nekoć je bio jedan od simbola grada, a sada mu napokon slijedi obnova
(FOTO: Mario Barać)

10.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 12375

Na drugoj dražbi za prodaju nekretnina Zdravstveno-rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju, koja je održana danas pred Općinskim sudom u Daruvaru, Stalnom službom u Pakracu, ZRC Lipik je prodan za 7,35 milijuna kuna, a novi vlasnik je tvrtka Itema - Iprom d.o.o. za trgovinu i usluge.

Kako nam je potvrdio Zdravko Mikolić, opunomoćenik spomenute tvrtke, porijeklo kapitala za kupovinu ZRC-a je rusko.

- Mogu potvrditi informaciju da je investitor iz Rusije, ali još nije vrijeme da u javnost idemo s imenima. Porijeklo kapitala je iz međunarodne trgovine. Ruska tvrtka se bavi međunarodnom trgovinom i ulaganjem u zdrave projekte, a Lipik smo prepoznali kao zdrav projekt zbog tradicije i velikih potencijala koje ima. S našim ruskim partnerom surađujem sedam godina. Došli smo do informacije da se ZRC prodaje i ovo je bili prilika da ga kupimo. Sada nam slijedi usklađivanje dokumentacije jer je projekt za obnovu ZRC-a projektanta iz Munchena izrađen 2000. godine. Bude li se sve razvijalo po planu, Lipik očekuju velika ulaganja. Objekte koji su pod zaštitom obnovit ćemo kako smo i obavezni, a za ostalo ćemo vidjeti kakva će biti računica i na koji način ih obnavljati. Osim ZRC-a, Lipik ima ergelu, popularno je lovstvo, tu su i jezera i Lipik ima veliki potencijal - rekao je opunomoćenik Mikolić.


Kao reference tvrtke koja je novi vlasnik ZRC-a Mikolić ističe projekte koje su do sada vodili poput tvornice ulja u Čepinu, tvornice vatrogasnih vozila u Ozlju, rekonstrukcije aluminijskog kombinata u Mostaru kao i poslove nabave repromaterijala i izrade aluminija za inozemstvo. Najavio je također da će ruski partner uskoro posjetiti Lipik.


Tvrtka Itema - Iprom je bila jedini ponuditelj na današnjoj dražbi, a uplatili su i jamčevinu od oko 2,2 milijuna kuna. U roku 30 dana su dužni uplatiti i ostatak vrijednosti do 7,35 milijuna kuna. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI