U Kempfovoj školi nezakonito imenovali članicu Školskog odbora

Dragan Zovko, ravnatelj OŠ J. Kempfa
(FOTO: Lidija Galić)

16.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8763

Samostalni sektor za inspekcijski nadzor Ministarstva znanaosti, obrazovanja i sporta zatražilo je razrješenje Katarine Skeledžić iz Školskog odbora OŠ Julija Kempfa.

U obrazloženju se navodi da je na to mjesto imenovana u veljači 2013. godine na sjednici koja nije provedena u skladu sa Statutom.
Naime, sjednica je sazvana je telefonskim putem, a članove Vijeća roditelja pozivale su tajnica, psihologinja i pedagoginja škole. Kao razlog se navodi da je za to došao usmeni zahtjev iz Grada Požege o hitnom sazivanju sjednice dan uoči održavanja sjednice Gradskog vijeća na kojoj se prihvaća imenovanje članova Školskog odbora.

- Za hitno sazivanje sjednice Vijeća roditelja telefonskim putem od strane tajnice, psihologinje i pedagoginje na zahtjev osnivača nije bilo potrebe. Hitnim sazivanjem sjednice zasigurno je onemogućen dolazak pojedinih članova Vijeća roditelja na sjednicu, odnosno onemogućeno im je odlučivanje o izboru njihovog predstavnika u Školski odbor. Takvim načinom sazivanja sjednice dovedena je u pitanje objektivnost provedenog izbora, odnosno stvara se sumnja je li izabrani predstavnik u Školski odbor zaista izabran voljom svih roditelja Vijeća roditelja - navodi se u obrazloženju kojeg potpisuje Jasna Galić Minarik, viša prosvjetna inspektorica.


- Ne želim se više natezati s tim i prije nekoliko dana sam prepustila to mjesto drugom roditelju. Moje se ime stalno negdje potezalo. Provjeravalo se koliko sam puta bila na Vijeću, je li to regularno, itd. Nisam tu bila zbog koristi već sam htjela pomoći školi kao što ću to i dalje raditi - rekla nam je Katarina Skeledžić koja je, dodaje, predstavnik roditelja već pet godina.
- Stvarno me već te kojekakve igre izbacuju iz takta i želim se maknuti od svega - zaključila je Skeledžić.


- O tome ćemo raspraviti na Vijeću roditelja. Još nismo dogovorili kad će taj sastanak biti, ali tad ćemo znati situaciju, što je i kako je, odnosno stav Vijeća roditelja. Kad ga dobijemo zasigurno ćete i vi dobiti informaciju od nekih predstavnika koji su za to zainteresirani kao i što sad znate da je to bilo. Zasigurno ćete dobiti onda informaciju od tih osoba -  prokomentirao je Dragan Zovko, ravnatelj OŠ Julija Kempfa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI