Schön Blick županijski prvak u turističkoj ponudi

29.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 18746

U sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku", TZ Požeško-slavonske županije provela je akciju "Zeleni cvijet" u kojoj su izabrane najljepše uređene okućnice, turistički objekti i kompletna mjesta.

Najljepša okućnica u Požeško-slavonskoj županiji je prema ocjenama povjerenstva predvođenog fotografom i novinarom Hrvojem Kusikom okućnica Jadranke Perinović iz Filipovca kod Lipika. Drugo mjesto pripalo je Tatjani Silović iz Grabarja kod Kutjeva, a treće Meliti Volgemuth iz Lipika. Za najbolje uređeno mjesto na području županije prvo mjesto je osvojila Velika, drugi je Lipik, a treće Kutjevo.

U kategoriji najbolje uređene turističke destinacije prvo je mjesto pripalo restoranu Schön Blick u Vetovu, drugo mjesto obrtu Ceco u Kutjevu, a treće je izletište Čantalo kao etno-park u Omanovcu kod Pakraca.


Kako doznajemo u Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije, na natječaj se prijavilo 9 okućnica s područja svih gradova i općina u našoj županiji osim Požege i Čaglina. Na natječaj za najbolje uređenu turističku destinaciju stiglo je 5 prijava.


- Cilj ove akcije HTZ-a je podizanje opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanje i unaprijeđenje turističkih ponuda te zaštita okoliša. Mi smo u županijskoj TZ odlučili dodatno potaknuti ljude da se uključe na način što ćemo najbolje uređene privatne okućnice novčano nagraditi - kazala je Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Turistička će zajednica pobjednicima uručiti nagrade, a svim sudionicima zahvalnice u srpnju, a tijekom kolovoza će prvonagrađene obići žiri Hrvatske turističke zajednice. Oni su, naime, ušli u sljedeći krug natjecanja na državnoj razini. Rezultate državnog natjecanja ćemo znati u listopadu.

FOTO Pogledajte fotogaleriju prvonagrađene okućnice, turističke destinacije i mjesta


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI