Vondrak opet u reprezentaciji: ¨Medalja bi bila kruna 15-godišnje karijere¨

Dejan Vondrak
(FOTO: Mario Barać)

22.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4879

Pakračanin Dejan Vondrak već godinama u sportskim ribolovnim krugovima slovi kao jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca. To je i potvrdio ovog srpnja nizom odličnih rezultata zahvaljujući kojima je izborio nastup u hrvatskoj ribolovnoj reprezentaciji s kojom će 13. i 14. rujna nastupiti na Svjetskom ribolovnom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Hrvatskoj.

Mjesto u reprezentaciji tražilo se kroz 6 majstorica, izlučnih ribolovnih natjecanja u kojima je Vondrak potvrdio dominaciju i izvrsnu formu. Svih 6 kola majstorica je održano na kanalu Hidroelektrane Donja Dubrava pored Preloga, gdje će biti i održano SP. Vondrak je u 6 natjecanja osvojio 4 prva mjesta te po jedno drugo i treće što je bilo i više nego dovoljno za uvjerljivo osvajanje prvog mjesta i plasman u reprezentaciju.




- Svjetsko prvenstvo se po prvi put održava u Hrvatskoj, očekuje se nastup 40-ak reprezentacija iz cijelog svijeta i moja očekivanja su velika. Posebno puno očekujemo od ekipnog dijela natjecanja jer će prvenstvo biti održano na specifičnoj i zahtjevnoj vodi što nama daje određenu prednost jer tu vodu kao domaćini dobro poznajemo. Stav je da bi sve ispod ekipnog 10. mjesta ekipno bilo neuspjeh. Velika očekivanja imam i od pojedinačnog dijela natjecanja iako sam svjestan da ću se natjecati s ribolovcima iz svjetskih velesila koje u ovaj sport ulažu ogromna sredstva i čiji se natjecatelji u životu bave isključivo ribolovom. Zadnji rezultati mi daju određenu prednost i u odličnoj sam formi. Iako sam realan, potajno se nadam dobrom rezultatu. Plasman među 10 naboljih bi za mene bio ravan osvajanju naslova svjetskog prvaka. Ipak, u dva dana ribolova sve je moguće, a eventualna medalja bi bila kruna moje 15-godišnje ribolovne karijere - kaže Dejan koji je već godinama član prvoligaške ekipe "Bjelka" iz Sunje.


Do sada je kao član reprezentacije nastupio na 14 svjetskih ili europskih prvenstava, a najbolji rezultat mu je pojedinačno 15. mjesto izboreno 2012. godine na SP u Češkoj. Jednu od najboljih sezona u karijeri Vondrak je okrunio pojedinačnim osvajanjem Kupa Hrvatske u Belom Manastiru i to po četvrti put što do sada još nikome nije uspjelo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI