Afera Baška: Zašto prije nije bilo kontrole?

Zaključak o davanju suglasnosti da dio odmarališta koristi druga pravna ili fizička osoba
(FOTO: Mario Nakić)

17.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12234

"Kod dosadašnjeg upravljanja dječjim odmaralištem u Baški na otoku Krku, a bilo je tu prvo Društvo Naša djeca pa Požeški sportski savez i naposljetku Ženski košarkaški klub Požega, prilikom svih tih odluka bivšeg gradonačelnika vidljivo je da se tada nitko nije zainteresirao kako se raspolaže gradskom imovinom. Revizije, kad su posjećivale Grad, nisu kontrolirale u čijim je rukama odmaralište. Tada se udrugama prebacivala odgovornost za vođenje i upravljanje gradskim objektima", tvrdi gradonačelnik Vedran Neferović nakon što su se policija i Državna revizija zainteresirale za ovaj slučaj.

- Zašto to nije učinjeno puno prije, kada su se donosile odluke koje sam naslijedio i zašto nikada nije bio raspisan natječaj za Bašku? - pita se Neferović.

Prema odluci Gradskog vijeća Požege, koju potpisuje tadašnji predsjednik Zvonko Štajduhar, Grad Požega je 2. svibnja 2011. godine dao na korištenje i upravljanje Dječje odmaralište u Baški Ženskom košarkaškom klubu. Zanimljivo je, međutim, da već u prvoj točki ove odluke stoji kako se korisnik obvezuje da će urediti interijer odmarališta, urediti sve sobe sa sanitarnim čvorovima te sve ostale pomoćne prostorije u roku od 12 mjeseci. Prema riječima gradonačelnika Neferovića, Grad nije nikada prekontrolirao je li ova točka ispoštivana od strane korisnika budući da o nadzoru nije pronašao nikakav pisani dokument.



Klikni na sliku za uvećani pregled



Klikni na sliku za uvećani pregled

Tri tjedna nakon ove odluke Gradskog vijeća bivši gradonačelnik Zdravko Ronko potpisuje zaključak kojim se daje suglasnost ŽKK Požega za davanje na korištenje dijela odmarališta drugoj pravnoj ili fizičkoj osobi. Zanimljivo je također da tada nitko nije dovodio u pitanje takvu odluku niti su državne institucije reagirale.


Klikni na sliku za uvećani pregled

Vladimir Englman, predsjednik ŽKK Požega nije želio ništa komentirati dok je istraga u tijeku, ali nam je potvrdio da je njegov klub 2011. godine bio registriran, prema statutu udruge, za obavljanje uslužne djelatnosti. Prema njegovim saznanjima, bivši gradonačelnik nikada nije posjetio Bašku, ali pročelnica za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Jasminka Vodinelić je bila u dva navrata.

Pokušali smo doći i do komentara bivšeg požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka koji je nakon uvodnog pozdrava prekinuo telefonsku vezu. Na ponovljeni poziv više se nije javljao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI