Pobijedili Slovak i Izraelka, jedan biciklist završio u bolnici

Požežanka Dea Pavičić bila je prva među juniorkama
(FOTO: D. Pavičić/Facebook)

07.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7894

Rekordan broj brdskih biciklista iz osam zemalja sudjelovao je jučer u Turniću kod Požege u trećoj po redu Cross-country utrci "Vallis Aurea". Ukupno je sudjelovalo 136 biciklista u 16 kategorija. U najjačoj "elite" kategoriji pobijedio je Slovak Michal Lami, inače 27. brdski biciklist po svjetskom poretku UCI organizacije. 32 kilometra dugu stazu odvezao je za nešto više od sat i 36 minuta. Izraelka Meaghan Beltezer je pak bila najbrža žena, u sat i pol je odvezla stazu od 20 kilometara.

Utrke su vožene na šumskoj kružnoj stazi od 4 kilometra, samo su početnici vozili krugove od 750 metara. Od domaćih rezultata se može još izdvojiti Požežanka Dea Pavičić (BK Biker Zagreb) koja je osvojila prvo mjesto u juniorskoj kategoriji i to ispred dvije kadetkinje i Mirko Budimlić (BK L.R.T. Požega) koji je osvojio četvrto mjesto u kategoriji do 14 godina.

Utrku je obilježilo dosta nezgodnih padova. Karlovčanin Srđan Puškarić nije mogao odvesti utrku. Nakon pada je zaradio 10 šavova na čelu, 5 šavova na desnoj nozi te operaciju ugradnje pločica u lijevu ključnu kost. Uz to je slomio i prst. Otpremljen je Karlovac na operaciju. Izraelka Rotem Gafinovitz je također nezgodno pala na istom mjestu. Nakon primanja kisika je ustala i odgurala bicikl do cilja. Padova je bilo još, ali skoro svi biciklisti su stigli na cilj. Za "XCO Vallis Aura" se može tako reći da je ove godine bio najuzbudljiviji i najopasniji dosad.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI