Poziv poplavljenima: Evo što trebate dostaviti da biste primili 4.000 kn

30.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12008

"S obzirom da je odmah nakon poplava Grad Pleternica izradio popis poplavljenih kućanstava, pozivamo građane koji su pretrpjeli štete od poplava da nam žurno dostave sljedeću dokumentaciju: presliku osobne iskaznice svih članova kućanstava (ili presliku zdravstvene iskaznice za djecu) te OIB svih članova kućanstava kako bi mogli ostvariti pravo novčane pomoći Hrvatskog Crvenog križa", stoji u obavijesti objavljenoj na službenoj stranici Grada Pleternice.

Hrvatski Crveni križ donio je odluku o dodjeli financijske pomoći osobama koje su bile pogođene poplavama i koje imaju prijavljeno prebivalište na dan 16. svibnja u poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Svakoj osobi koja zadovoljava ove kriterije isplatit će se iznos od 4.000 kuna, a na taj iznos imaju pravo i sva novorođena djeca roditelja koji zadovoljavaju kriterij za isplatu pomoći.

- Grad Pleternica je u ovom slučaju ispomoć Crvenom križu. Prikupit ćemo dokumentaciju i ažurirati popis tako da isplata može što prije krenuti - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.


Traženu dokumentaciju građani koji ispunjavaju kriterije za pomoć trebaju dostaviti osobno u zgradu Gradske uprave u Pleternici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI