¨Ne mogu biti kao oni majmuni s rukama na očima, ušima i ustima¨

Vladimir Petošić i Dražen Đurović
(FOTO: Lidija Galić)

30.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6479

"Ni ja osobno niti itko u HDSSB-u nismo protiv poduzetništva, ali smo protiv muteža, grabeža i netransparentnog dogovaranja i sumnjivog pogodovanja bilo kome" – ustvrdio je HDSSB-ov Dražen Đurović na konferenciji za novinare koju je ponovno sazvao na temu požeškog odmarališta u Baški.

Kaže da smo konačno dobili odgovor na pitanje da je novac u uređenje odmarališta u Baški dao privatni ugostitelj, ali se još uvijek ne zna o kojem je iznosu riječ.

- Prošle godine dogodila se ta velika investicija u odmaralište u Baški i pitamo se zašto je privatni ugostitelj uložio novac u objekt koji pripada gradu Požegi i tko mu je i pod kojim uvjetima dao suglasnost za to. Pitanje je postoje li još nekakvi dogovori i ugovori kako će se nastaviti taj odnos jer je Vladimir Englman iz ŽKK Požega najavio da će se iz svega povući, a ulagač za dvije godine, koliko je još ugovor na snazi, ne može vratiti uloženi novac – pita Đurović.


Tvrdi da je nelogično da se na temelju sadašnje vrijednosti objekta te prijašnjeg stanja procijeni koliko je ulagač investirao novca.


- Neka dostavi račune i vidjet će se koliko je uložio novca kroz rad i materijal i na temelju toga se možemo usuglasiti da taj čovjek ne treba propasti jer je uložio novac, ali ne možemo prihvatiti i reći da je uložio onoliko koliko će taj objekt vrijediti u trenutku procjene – dodaje Đurović.

Smatra da bi Grad samoinicijativno trebao dostaviti sve papire DORH-u da se vidi je li sve bilo po zakonu, odnosno da bi DORH trebao i sam reagirati ako mu se ukazuje na nepravilnosti.

- Ne mogu se ponašati kao ona tri majmuna koja drže ruke na očima, ušima i ustima i šute – zaključuje Đurović.

Na pitanje zašto je HDSSB-ov vijećnik na sjednici Gradskog vijeća podržao točku dnevnog reda vezanu za odmaralište u Baški nije dao konkretan odgovor.

Gradonačelnik Vedran Neferović nije želio komentirati današnju HDSSB-ovu pressicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI