Najveći interes posjetitelja izazvala terenska vozila

Posjetitelji vojarne na Dan otvorenih vrata
(FOTO: Aleksandar Grlić)

29.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7716

Vojarna 123. brigade u Požegi otvorila je jučer svoja vrata posjetiteljima u povodu Dana oružanih snaga RH. U sklopu manifestacije izloženo je naoružanje naoružanje i oprema. Među vozilima najviše zanimanja privlačilo je MRAP oklopno vozilo otporno na mine i zasjede (Mine resistant ambush protected) kakvo se koristi u misijama u Afganistanu. Jedno takvo je završilo u požeškoj vojarni kao američka donacija.



- Došle smo se malo informirati o ročnoj vojsci. Odlučile smo da bismo mogle probati. Dobro mi je ovo pustinjsko vozilo. Djeluje mi malo nestabilno. Rado bih ga vozila, kako da ne, ali bez vozačke dozvole jer sam baš danas pala vozački ispit - rekla nam je Požežanka Marija Klarić dok je s prijateljicom razgledala unutrašnjost terenskog Mercedesa G270-CDI.





Unatoč slabijoj posjećenosti, organizatori su proglasili "Dan otvorenih vrata" uspjehom jer su djeca uživala. Učenici su mogli ući u vozila kakva vide tek na filmovima dok su časnici su odgovarali na njihova pitanja.

- Organizirano su došli učenici osnovnih škola, bilo je pojedinaca iz Tehničke, Poljoprivredno-prehrambene i drugih srednjih škola. Posjećenost je ove godine malo lošija zbog vremenskih prilika, ali djeca su bila zadovoljna i više nego oduševljena. Pokazana su sva sredstva koja se koriste u obuci poput vozila MRAP i Humvee. Tehnička sredstva i oružje na kojima se osposobljavaju vojnici, časnici i dočasnici svih službi su također bila izložena - izjavio nam je pukovnik Vilko Pavelić, načelnik Odjela za potporu Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI