¨Studiranje u Požegi mi je prekrasno iskustvo, zavoljela sam ovaj grad¨ (foto)

Kristina Fabek oduševljena je studiranjem u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14710

Veleučilište u Požegi je danas obilježilo svoju 16. Obljetnicu postojanja. Studenti su na Vupijadi zaigrali nogomet, košarku i druge sportove. Oni koji su željeli odslušali su i predavanja gostiju s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i IBM-a, a večeras ih još čeka veselica.

Samoborka Kristina Fabek studentica je treće godine prehrambene tehnologije. Ima 22 godine i odlična je studentica koja daje sve u roku. Jedna je od sedam studenata Veleučilišta koji su dobili državnu stipendiju. Željela je biti učiteljica, ali se zaljubila u studij prehrambene tehnologije, kasnije i u Požegu u koju se planira vraćati zbog prijatelja.

- Stipendija mi puno znači jer treba platiti putovanje. Roditelj su mi dosad plaćali smještaj, prijevoz i sve, a sad ovo što sam dobila ću iskoristiti za daljnje studiranje. Imam još za napisati samo dnevnik prakse i završni rad. Planiram ići dalje na Agronomski fakultet u Zagrebu. Još nisam sigurna za smjer, ali vjerojatno će to biti Agrobiznis i ruralni razvoj. Prvo sam htjela ići za učiteljicu, ali nisam upala na prvom roku. Ovdje ostvarujem odlične rezultate. Od ideje da postanem učiteljica sam odustala jer mi se ovo jako svidjelo. Najzanimljivije su mi vježbe u laboratoriju. Vodili su nas u Zvečevo, Zvijezdu i Šećeranu Osijek. Predavanja su zanimljiva, profesori su jako komunikativni i simpatični. Bilo nam je toliko zanimljivo da smo znali hodati do stana i pričati što smo naučili taj dan - kaže nam Kristina.


Osim skorašnje diplome ostaju joj divna iskustva i prijateljstva.


- Požega mi je jedno prekrasno iskustvo. Stekla sam puno prijatelja i zavoljela ovaj grad. Imam rodbinu nedaleko Požege tako da sam tu dolazila i prije, kad sam bila mala. Grad mi se jako sviđa, tako je druželjubiv i svi su tako dragi. Kad sam došla tu naspram Zagreba je bilo "nebo i zemlja". U Zagrebu se svima žuri i moraju nekamo ići, a tu su svi nekako dragi, puštaju te na cesti i pozdravljaju. Kao da je drukčiji zrak. Svakako ću opet navratiti koji put jer imam prijatelje i nalazit ćemo se svi skupa - rekla nam je na kraju vedra Samoborka.

- Neki su redovni, neki izvanredni studenti, neki i ne idu na faks ali imaju prava. Danas je Vupijada, imao razne sportove. Mi sudjelujemo u nogometu. Dobili smo bedževe, majice, čak i piće. Veleučilište se pokazalo velikodušno. Ne znam kako razmišljaju ostali dečki, ali mi smo ekipa "Odlikaši". Svi smo dečki koji imaju puno obaveza. Evo ja poslije ovoga žurim na posao. Neki govore da se idemo napiti, ali smisao ovog je da odigramo utakmice i da se družimo pa se vratimo svojim obavezama - ispričao nam je Tomislav Ećimović, jedan od studenata na nogometnom terenu.



- Mogu biti ponosan na ovih 16 godina veleučilišta. U svakom slučaju smo među vodećim veleučilištima u Hrvatskoj što će dokazati dopusnice koje planiramo dobiti nakon reakreditacije. Naših pet studija, pogotovo vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo su ono što nas ističe i što nam daje prednost pred ostalima. U svakom slučaju mogu reći da smo učinili puno u 16 godina. Namjeravamo još unaprijediti kompletnu infrastrukturu, ali i otvarati nove stručne i specijalističke studije - izjavio je Dinko Zima, dekan VUP-a.





















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI