Biciklistički maraton Omanovac: Pakračani i Požežani odlični (foto)

Biciklistički maraton Omanovac
(FOTO: Mario Barać)

21.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6342

Na kružnoj biciklističkoj stazi na Omanovcu danas je vožen biciklistički maraton - utrka 3. kola Slavonske brdsko-biciklističke lige "Scott" na kojoj je sudjelovalo 70 vozačica i vozača iz 14 klubova, raspoređenih u 7 kategorija, a odlične rezultate ostvarili su i pakrački i požeški biciklisti.

Utrka je vožena na kružnoj staza dužine kruga 20,5 kilometara, a 16 vozača najjače Elite kategorije vozili su 61,5 kilometara odnosno 3 kruga. Najbrži je ciljem prošao Tomislav Nemet iz BK Osijek 2010. s vremenom 3 sata, 29 minuta i 3 sekunde, a od naših županijskih predstavnika članovi BK Titan Tomislav Tessari i Saša Jeftinić osvojili su 4. i 5. mjesto dok je 6. bio Požežanin Matej SKuzin koji vozi za BK Biker.







Stazu iste dužine vozili su i natjecatelji kategorije Veteran A u kojoj se utrkivalo 11 vozača. Uvjerljivo najbrži je bio Marko Ljevar, član BK Titan, a o njegovoj dominaciji na današnjoj utrci svjedoči podatak da je drugoplasirani Goran Arbanas, također član Titana, ciljem prošao s čak 40 minuta zaostatka za Ljevarom.

- Staza je bila po mom ukusu, a i iskoristio sam što poznajem ovu stazu. Bilo je dosta naporno, mjestimično je bilo blata i zamki odnosno mokrih korijena na čemu se neki nisu najbolje snašli. Vodio sam od samog starta, a par kilometara prije cilja mi je pukla guma. Ipak, imao sam dovoljno veliku prednost da osvojim prvo mjesto -  rekao je Ljevar nakon utrke.





Stazu dugačku 41 kilometar, odnosno dva kruga vozili su natjecatelji u kategorijama Žene, Junior, Kadet i Veteran B. Dominaciju su Požežani potvrdili pobjedama Dee Barišić koja vozi za BK Biker, Filipa Štimca iz BBK Požega, te njegovog klupskog kolege Gorana Pavića, dok je Matej Žgalin iz BK Dugo Selo bio najbrži među kadetima.





  U kategoriji Hobby utrkivalo se 9 vozača koji su vozili samo 1 krug, a najbrži je bio Tin Čop iz BK Dugo Selo.





- Možemo sa zadovoljstvom reći da je današnja utrka imala međunarodni katakter jer je u ovoj kategoriji vozio i Thomas Warnier iz Švicarske koji je na kraju osvojio 2. mjesto - rekao nam je Marino Lukić u ime organizatora - BK Titan dodavši kako ukupno 9 vozača nije stiglo do cilja, a bilo je i nekoliko padova, no bez težih posljedica.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI