Josip Budimir je posebniji

Josip Budimir u društvu pleterničke gradonačelnice i požeško-slavonskog župana
(FOTO: HDZ promo)

20.03.2014. | Promo
Pregleda: 14666

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kutjeva Josip Budimir po mnogočemu izdvaja se od ostalih kandidata za tu dužnost. Ne razbacuje se programima, strategijama, milijunima... Ne upire prstom ni u koga iz konkurentskih političkih tabora niti želi sudjelovati u njihovim međusobnim optužbama i svađama. Ispunjen emocijama beskompromisno stavlja do znanja da neće dozvoliti da ga niti jedna situacija, ma kako teška, otjera iz Kutjeva.

- Ono što ja znam i osjećam jest da mi je stalo, stalo mi je da upravo ovdje osnujem obitelj i svoje potomke i da oni kao i svi ostali imaju budućnost u svome kraju, a to ne mogu učiniti ako se ne pokrenem, ako ne dam sve od sebe da zajednički pokrenemo Kutjevo i stavimo ga na mjesto kojemu pripada, reći će Budimir.




Realno, pozicija HDZ-ovog kandidata je kudikamo kvalitetnija nego njegovih protukandidata. Iza njega stoji najjača politička stranka u Požeško-slavonskoj županiji. HDZ ima župana, i niz gradonačelnika i načelnika u gradovima i općinama u županiji i redom su na glasu kao uspješni. Svi su oni javno dali potporu Josipu Budimiru te obećali potporu gradu Kutjevu, a ta pomoć može biti itekako vrijedna. Za realizaciju projekata kojima se u grad mogu povući milijuni eura iz fondova Europske unije potrebna su znanja i iskustvo, a upravo to svakodnevno dokazuju u Požegi, Pleternici, Pakracu, Velikoj...Svesrdnu pomoć obećala je i zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić.


- Kutjevčani zaslužuju uz manje ulaganja vlastitih sredstava i bez zaduživanja dobiti više. Iz EU fondova mogu se izgraditi i razviti potporne institucije za poduzetnike: inkubatori, logistički centri, centri znanja, koje će pomoći razvoj novih malih i srednjih poduzetnika, koji će zapošljavati ljude i time omogućiti rast i razvoj kutjevačkog kraja, tvrdi Maletićka i nastavlja: - Kutjevo ima značajne tradicionalne i gospodarske vrijednosti i potencijale koji se uz pametno korištenje EU fondova mogu značajno razviti. Mora se stvoriti novi dohodak, a to može samo poticanjem investicija i poduzetništva. Iz novog dohotka možemo financirati infrastrukturne projekte. Na žalost, znanja o tome kako biti konkurentniji, kako podići produktivnost, kako koristiti europske fondove, provoditi potrebne reforme na tržištu rada, u području poreza te različitih javnih usluga, zdravstvo, školstvo, znanost, mirovinski sustav...stjecala su se tijekom pregovora. U to vrijeme oporba, a današnji vladajući kojima pripadaju i dosadašnji čelnici Kutjeva, su spavali, nisu pratili trendove, nisu se pripremali i sad Hrvatsku vraćaju desetke godina unatrag. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kutjeva zna što i kako treba napraviti za uspješno korištenje EU fondova. Uz pomoć svojih kolega načelnika i gradonačelnika, župana  i zastupnika u Europskom parlamentu pokrenut će razvojne projekte i investicije, pomoći obiteljskim gospodarstvima, obrtnicima i poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja na dobro svih stanovnika Kutjeva te brz rast i razvoj grada, zaključuje zastupnica u EU parlamentu.

I, doista, HDZ-ov kandidat je u svojim javnim istupima upućivao na činjenicu da smo dio Europske unije te se shodno tome moramo i ponašati. - Živimo u Europskoj uniji, pa budimo onda europski grad. Koristimo ono što koriste europski gradovi. Činimo ono što čine europski gradovi, reći će.



Budimir je mlad, iskren i pošten. Uz potporu kakvu ima, Kutjevo bi s njim na čelu moglo krenuti europskim putem razvoja. Realno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI