Neferović i Mautner podnijeli privatne tužbe protiv Pekčeca

Dražen Pekčec
(FOTO: Mario Nakić)

03.02.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 17679

Još uvijek se podiže prašina oko slučaja Javne vatrogasne postrojbe Požega. Dražen Pekčec, koji je u velikom stilu podnio ostavke na svoje funkcije u Upravnom vijeću JVP Požega, Požeškom sportskom savezu i Nadzornom odboru Komunalca, uputivši otvoreno pismo gradonačelniku Vedranu Neferoviću, potvrdio nam je da su gradonačelnik Neferović i Zdenko Mautner, v.d. zapovjednika JVP Požega zbog tog pisma protiv njega podigli privatne tužbe.

Pekčec još nije zaprimio nijednu tužbu, ali mu je s Općinskog suda u Požegi stiglo rješenje o objedinjenom postupku.

- Čovjek je dobio mandat od građana da se bavi pametnijim stvarima, kao što je razvoj grada, a ne tužbama. Pronašao je pogrešnu osobu na kojoj želi graditi autoritet - komentirao je optuženi Pekčec.


- To je moja privatna odluka, nema veze s funkcijom koju obnašam niti Gradom Požegom - tvrdi gradonačelnik Neferović.


- Naravno da sam podnio tužbu zbog klevete. Iznio je neistine o meni i to neće samo tako završiti - rekao nam je Zdenko Mautner.

Na pitanje koje su točno neistine u Pekčecovom pismu, Mautner odgovara protupitanjem: - A pitao bih ja vas, kao novinara, što je istina u tome? Za mene 45 godina nitko nije ni znao. Pišete nekakve naslove da je Pekčec bio u pravu, to nije korektno ni od vas - dodaje Mautner.

Utvrdi li sud da je riječ o kleveti, tuženom Pekčecu prijeti zakonom propisana novčana kazna do 500 dnevnih iznosa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI