Vaš izbor: Ovo su naši najbolji sportaši u 2013.

Ana Đurčević, Katarina Horvatović, Matej Jaroš i Petra Lovrić
(FOTO: Mario Nakić)

27.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 16742

Prvi put u povijesti sporta u Požeško-slavonskoj županiji narod je direktno imao priliku birati svoje favorite za najbolje, odnosno najuspješnije sportaše naše županije.

Prema izboru korisnika Facebook stranice 034portala, za najboljeg sportaša u 2013. godini nagradu je osvojio Matej Jaroš, dugogodišnji motokroser i višestruki prvak Hrvatske, a za najsportašicu mlada Petra Lovrić, igračica Ženskog košarkaškog kluba Požega. Osim priznanja, dodijeljene su im nagrade naših sponzora Ferivi sport u Ul. sv. Florijana i Conto Bene Požega u Ulici Stjepana Radića.

Jaroš: Iza mene je solidna godina


- Iskreno, nisam očekivao ovu nagradu. Drago mi je što su čitatelji 034portala prepoznali moj rad. Konkurencija je bila jaka, tu je borac Tomislav Ivčetić, zatim moj prijatelj Miroslav Kolobarić, bodybuilder koji je također osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju. Mislim da su ljudi puno čitali o meni jer sam često bio na portalu, u motocrossu su natjecanja svakog vikenda pa su me češće viđali nego druge. U svakom slučaju, hvala svima koji su mi dali svoj "like".


- Godina iza mene je bila solidna, ne baš kako sam priželjkivao. Osvojio sam drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u klasi Open i nastup za reprezentaciju. Izabran sam za najboljeg pojedinca iz reprezentacije na Svjetskom kupu nacija, to su ipak neki rezultati iznad prosjeka - rekao nam je Matej.

Petra Lovrić: Nisam očekivala da ću pobijediti

Naši čitatelji su prepoznali i desetogodišnji rad mlade požeške košarkašice Petre Lovrić, koja se iz sezone u sezonu posebno ističe u Ženskom košarkaškom klubu Požega.

- Prijateljica me je predložila, bilo je to više kao šala i stvarno nisam očekivala da ću osvojiti ovu nagradu. Iznenadilo me je kada sam vidjela da su me, uz moje prijatelje, podržali i mnogi koji me ne poznaju - rekla nam je Petra.

Petrin klub i ove godine uvjerljivo pobjeđuje u A2 hrvatskoj košarkaškoj ligi i cure se nadaju da će se nakon kvalifikacija ove godine moći vratiti tamo gdje im je i mjesto - u prvu ligu.

Odbojkašice "pomele" konkurenciju

Najuvjerljiviju pobjedu u ovom izboru ostvarile su igračice Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea iz Požege koje su u konkurenciji sportskih klubova osvojile daleko više "lajkova" naših čitatelja nego puno razvikaniji i bolje plaćeni nogometni klubovi. U ime ŽOK Vallis Aurea priznanje 034portala preuzele su trenerica Ana Đurčević i kapetanica Katarina Horvatović.

- Ovo priznanje nije iznenađenje jer smo ga zaslužile svojim radom tijekom protekle godine. Nama ovo puno znači i bit će nam poticaj za još bolje rezultate iako je drugi dio sezone teži od prvoga. Trudit ćemo se i dalje, pokušat ćemo se plasirati ove godine u 1.B ligu - rekla nam je kapetanica Horvatović dodavši kako ne bi niti jednu odbojkašicu posebno izdvajala jer su sve zajedno, timskim radom ostvarile dosadašnje rezultate.

- Odbojka je postala jako popularan sport u našem gradu zahvaljujući našem klubu i ostalim entuzijastima. Krenulo je više-manje od ženske rekreativne lige i tu smo odlučile osnovati vlastiti klub. Otprilike nas ima 90-ak što u drugoj, što u trećoj ligi, stalno smo u porastu. Tu je i škola odbojke za koju se također pokazuje dobar interes. To je jedini sport u kojemu se cure mogu razviti kako treba, pronašle su taj put i mi smo jako zadovoljne - rekla nam je trenerica Đurčević.

Najbolji sportaši u 2013.

1. Matej Jaroš (MK Požega Promet)
2. Tomislav Ivčetić (KBK Bushido)
3. Egon i Erik Hajpek (GŠK Požega)
4. Duje Tokić (NK Slavija)
5. Miroslav Kolobarić - Kobac

Najbolje sportašice u 2013.

1. Petra Lovrić (ŽKK Požega)
2. Dea Pavičić (Luks Racing Team)
3. Tea Scania Đakić (KBK Bushido)
4. Patricia Januš (PK Body Art)

Najbolji sportski klubovi

1. ŽOK Vallis Aurea
2. ŽKK Požega
3. NK Požega (limači)
4. ŠNK Slavonija
5. NK Papuk (juniori)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI