Policija ponovno upozorava na blato na cestama

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Tamara Pejić)

20.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5327

Policija je ponovno izdala upozorenje vozačima traktora da ne nanose blato na kolnik. Kako javlja glasnogovornica Ivana Radić, građani su se u nekoliko navrata požalili policiji na taj problem na cestama u Požeško-slavonskoj županiji.

"U proteklih dva mjeseca na području Policijske uprave požeško-slavonske evidentirano je osam represivnih mjera vezano za članak 45. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U tom članku propisano je da vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obavezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Ukoliko vozač ne ukloni blato s kotača, predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna".

"Osim represivnih mjera vezano za ovaj prekršaj bilo je i nekoliko slučajeva kada je policijski službenik prilikom utvrđivanja prekršaja primijenio načelo  oportuniteta, odnosno kada prekršajni postupak nije pokrenut s obzirom da su otklonjene posljedice prekršaja."


"Još jednom pozivamo građane ukoliko uoče blato na kolniku, ili druge okolnosti koje bi mogle ometati sigurno prometovanje na cestama širom naše županije, da to žurno dojave policiji na telefon 192, jer će možda baš ta informacija spasiti nečiji život", stoji u priopćenju iz PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI