Banaj i Jakopčević se vratili srebrni iz Portugala

Dalibor Banaj s ulovom
(FOTO: Iz priv. kol. D. Banaja)

02.10.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 10561

Požežani Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević sudjelovali su kao dio hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u ribolovu šarana održanom na jezeru Barragem pokraj grada Montargila u Portugalu. U iznimno jakoj konkurenciji najboljih šaranaša iz cijelog svijeta, Hrvatska je osvojila drugo mjesto pa su se naši reprezentativci vratili u Požegu sa srebrnom medaljom. Bolji su bili samo domaćini iz Portugala, dok je treće mjesto pripalo reprezentaciji Kazahstana.



Hrvoje i Dalibor već treću godinu u nizu nastupaju u hrvatskoj šaranskoj reprezentaciji budući da od početka svoga sudjelovanja u natjecanjima na državnoj razini osvajaju prva mjesta.


- Samo natjecanje na svjetskom prvenstvu traje 72 sata, a lovi se u tri sektora i boduje se ulovljeni šaran i amur mase veće od 1,5 kilograma. Ovogodišnje natjecanje obilježili su teški vremenski uvjeti jer je stalno puhao vjetar i padala kiša. Lovilo se jako puno ribe ispod mjere, tako da su taktika i prihrana koja se koristila bili jako bitni, kako bi selektirali veću ribu i kako bi se ostvario što bolji rezultat - rekao je Dalibor Banar te podsjeća kako se za ovaj sport slabo čuje i Hrvatski sportski ribolovni savez jako malo novca izdvaja za njega pa se uglavnom snalaze sami kako bi mogli nastupiti na međunarodnim natjecanjima.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI