Šulc dvaput s bijele točke doveo plave u kup

Igrači Slavonije
(FOTO: ŠNK Slavonija)

28.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12739

Požeški trećeligaš je danas ostvario još jednu značajnu pobjedu. Na domaćem stadionu igrači "Slavonije" bili su u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa uvjerljivo bolji od gostujućeg "Graničara" iz Županje i na kraju slavili rezultatom 2:0. Koliko god se pobjeda činila uvjerljivom, nije bilo lako niti izvjesno do posljednjih minuta utakmice.

Požežani su se od početka postavili napadački i imali dominaciju tijekom cijele utakmice, no bilo je problema pri stvaranju konkretnih prilika, što je rezultiralo nedostatkom realizacije. Tek tri minute prije kraja utakmice, kad je već vladala nervoza uoči izvjesnih jedanaesteraca, zahvaljujući igranju rukom gostujućeg igrača u svom kaznenom prostoru, sudac pokazuje na bijelu točku. Matias Šulc bio je siguran izvođač. U zadnjoj minuti gostujući vratar je počinio prekršaj nad igračem Slavonije zaradivši žuti karton, a Šulc je ponovno precizan s 11 metara.

Iako je Slavonija zasluženo pobijedila s obzirom da je pokazala bolju igru, u zadnje dvije utakmice Požežani nisu postigli niti jedan gol iz igre, što je svakako zabrinulo i trenera Damira Bognara.


- Najbitniji je prolaz i u tom smislu moramo biti zadovoljni. Cijelu utakmicu smo imali inicijativu, ne mogu zamjeriti ništa svojim igračima, ali evidentno je da postoji svojevrsni grč u igri. Jasno je da nas sada više ljudi prati, da sada svi više očekuju od nas i to se odražava na igrače. Nikako da se razigraju i da konkretiziraju svoju dominaciju na terenu. Na tome stalno radimo i vjerujem da će se to uskoro popraviti, možda bi i danas bilo drukčije da smo ranije otvorili utakmicu, a mogli smo već na početku - komentirao je Bognar.


Iako se još ne zna tko će biti protivnik Slavoniji u prvom kolu kupa, trener Bognar je raspršio naše nade da bi to mogao biti jedan od najatraktivnijih hrvatskih klubova.

- Sigurno neće biti zagrebački Dinamo, Rijeka niti splitski Hajduk. Slavonija je sada dosta dobro rangirana, ima puno slabije rangiranih momčadi koje će proći u prvo kolo kupa, tako da mislim da će nas dopasti jedna od momčadi pri dnu 1. HNL ili pri vrhu 2. HNL. U svakom slučaju, to je možda i bolje za nas, jer ćemo lakše parirati protivniku.

Sljedeća važna utakmica za Slavoniju igra se već u subotu u 17:30, opet na domaćem stadionu. Požežani će u drugom kolu prvenstva 3. HNL istok ugostiti nimalo bezopasan NK Oriolik iz Oriovca.

Dodano 29.8.

Danas su objavljeni parovi 1. kola Hrvatskog nogometnog kupa. Slavonija će igrati protiv Istre iz Pule.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI