Svjetsko prvenstvo u oranju u Biogradu na Moru

Natjecanje u oranju
(FOTO: Maja Santosi/PIXSELL)

18.05.2011. | Zoran Irak
Pregleda: 2036

Iduće godine u rujnu Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva u oranju koje će se održati u Biogradu na Moru. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Čobanković i glavni tajnik Svjetske oračke organizacije (WPO) Hans Spieker, potpisali su ugovor o domaćinstvu 59. svjetskog natjecanja u oranju. U Hrvatsku će stići više od 1000 farmera s obiteljima iz čak 34 države svijeta.

Iako se čini logičnim da bi domaćin takvog natjecanja trebala biti Slavonija ili Baranja, na natječaj za organizaciju javile su se samo Bjelovarsko-bilogorska i Zadarska županija. Budući da Bjelovarsko-bilogorska županija nije mogla ispuniti neke od strogih kriterija koje uvjetuje Svjetska oračka organizacija, prednost je dana Zadarskoj županiji, odnosno Biogradu na Moru.

Na svjetskoj razini u oranju prednjače Skandinavci. Švedsko mjesto Lindevad ugostilo je ove godine 56 najboljih svjetskih orača, među njima i dva hrvatska. Tomislav Kuharić je treći put bio sudionik svjetske smotre. Ove je godine završio na 19. mjestu, dok je Radivoj Rekić nastupio prvi put i bio 24.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI