Broj kaznenih djela u odnosu na lani nastavlja rasti

Ivana Radić i Krunoslav Kokić
(FOTO: Mario Nakić)

15.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3460

Iako je policija na području Požeško-slavonske županije u travnju zabilježila 71 kazneno djelo, što je 6 djela ili 8 posto manje nego u ožujku, broj kaznenih djela se ipak povećao za čak 69 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Najveće je povećanje zabilježeno na području grada Požege, čak 30 djela, dok je na području Pakraca i Pleternice broj kaznenih djela isti ili nezamjetno manji nego u travnju 2010. godine. PU požeško-slavonska i dalje bilježi dobre rezultate ukupne razriješenosti kaznenih djela, koja sada iznosi 87 posto. Najviše kaznenih djela odnosi se na opći kriminalitet, od čega dobar dio otpada na djela na štetu maloljetnika, a slijede gospodarski kriminal, kriminalitet droga, kriminalitet prometa i linija terorizma i ekstremnog nasilja (ovo zadnje se odnosi na lažnu dojavu o bombi u Grabriku). Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima iznosi nešto manje od milijun kuna, od čega polovina otpada na opći, a druga polovina na gospodarski kriminal.

Javni red i mir

Tijekom travnja PU požeško-slavonska zabilježila je 54 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je povećanje za 6 prekršaja ili 12,5 posto u odnosu na ožujak ili 10 posto u odnosu na travanj prošle godine. Najviše se prekršaja odnosi na tuču, svađu i viku na javnom mjestu, a slijede vrijeđanje službene osobe i drsko ponašanje. Prijavljena je 61 osoba, među kojima je 9 maloljetnika, 15 mlađih punoljetnika i 37 osoba starijih od 21 godine, odnosno 56 muškaraca i 5 žena. Čak kod dvije trećine prekršaja počinitelji su bili alkoholizirani.


Više prometnih nesreća


Povećanje se bilježi i u prometnim nesrećama i prekršajima. Na cestama Požeško-slavonske županije policija je zbrojila 59 prometnih nesreća u travnju, što je povećanje od 5 posto u odnosu na ožujak i 40,5 posto u odnosu na travanj prošle godine. U navedenim su nesrećama stradale 42 osobe - dvije su osobe poginule, 5 je zadobilo teške, a 35 lake tjelesne ozljede. U nadzoru prometa zabilježena su 732 prometna prekršaja, izvijestio je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI