Spremni istovariti 500 kila ribe na Markov trg (video)

Nataša Abramović na ribnjaku
(FOTO: Mario Nakić)

10.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6640

- Moji su roditelji cijeli život radili za ove ribnjake, ulagali u njih. Mi smo nastavili, uloženo je ukupno 1,5 milijuna eura. I sada ih ne možemo koristiti. Ako se zakon ne promijeni i ne daju nam pravo da uzgajamo ribu u našim ribnjacima, nećemo imati izbora. Spreman sam pustiti šarane da uginu, pokupiti ih u prikolice i odnijeti 500 kilograma uginule ribe, ostaviti ih u Požegi ispred Županije i u Zagrebu na Markovu trgu, rekao je Tomislav Abramović, suvlasnik OPG-a "Ribnjaci Abramović" u Čaglinu.

Obrt pred zatvaranjem

Nataša Abramović je prošlog tjedna upozorila na nepremostive prepreke koje pred njih postavlja novi Zakon o vodama, prema kojemu zbog nelogičnih propisa na državnoj razini oni ne mogu ishoditi dozvolu za korištenje ribnjaka na vlastitoj zemlji. Danas su Abramovići pozvali novinare na svoje imanje kako bi još jednom upozorili javnost na situaciju jer njihov je obrt u mirovanju i nalazi se pred zatvaranjem, a sve su uložili u uzgoj ribe.


Zaposlili bi još 10 ljudi


- Cijela obitelj radi. Imamo dvoje djece, sina od 16 i kći od 18 godina, oboje rade s nama kada nisu u školi. Naši roditelji također. Konstantno ulažemo. Kada bismo dobili koncesiju, automatski bismo zaposlili 10 ljudi za prvu ruku. Pitamo se kome je u interesu da ribnjaci zjape neiskorišteni, da se zatvaraju. I za koga se čuvaju, pitaju Abramovići.

Pogledajte kako izgleda na njihovim ribnjacima:




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI