Asfaltiranje pružnih prijelaza u planu za ljeto

U većem krugu vidi se zemlja između pruge i asfalta
(FOTO: Zoran Irak)

09.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8198

Prema planu Hrvatskih željeznica, ovog bi ljeta pružni prijelaz kod Arome i starog Autobusnog kolodvora trebao biti asfaltiran.

"Točno je da je bilo planirano prošle godine izvesti radove asfaltiranja na tom pružnom prijelazu, no početak izvedbe je pomaknut zbog produljenja postupka javne nabave. Sklapanje ugovora s izvođačem radova sada je u završnoj fazi. Očekujemo da će radovi biti izvedeni tijekom ljeta ove godine", odgovorila je Mihaela Tomurad Sušac iz HŽ Holdinga na upit iz redakcije 034portala.

Izvođač Cestar iz Slavonskog Broda


Dakle, pružni prijelaz još nije asfaltiran jer je vjerojatno došlo do nepredviđenih komplikacija kod javnog natječaja. Sušac je u dodatnom odgovoru kazala kako HŽ trenutačno pregovara sa slavonskobrodskom tvrtkom Cestar, a još se ne zna vrijednost radova na pružnom prijelazu, odnosno nije poznata dok ugovor ne bude potpisan.


U međuvremenu imamo zemlju

Privremeno je rješenje na prožnom prijelazu kod Arome zatrpavanje zemljom i tako će, po svemu sudeći, biti još mjesecima. Budući da su i drugi pružni prijelazi u Požegi u jednako lošem stanju, pretpostavljamo da Hrvatske željeznice planiraju sanirati i ostale.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI