Između Bučja i Poloja javni radovi teški 7,5 milijuna

Most kod Bučja će biti širok 15 metara
(FOTO: Mario Nakić)

05.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6744

Najveće javno gradilište u Požeško-slavonskoj županiji nalazi se na mjestu koje nije baš lako naći. Na donedavnom makadamskom putu između sela Poloje i Bučje na pleterničkom području, u istom krugu u opsežne višemilijunske radove investiraju Hrvatske vode i Županijska uprava za ceste.

Prevencija od poplava

Hrvatske vode ulažu 2,7 milijuna kuna u krčenje raslinja u koritu Orljave i "ravnanje" toka rijeke.
- Ovi su zahvati prijeko potrebni zbog opasnosti od poplava. Na tom je području lani Orljava dvaput poplavila, kazao je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda. Radove na ravnanju i čišćenju rijeke obavlja Presoflex vodoprivreda. Inače, javni natječaj još nije službeno završen, ali Taborski kaže kako su morali krenuti s radovima zbog vremena.


Trebalo biti gotovo prije pet mjeseci


Osim asfaltiranja 2,2 kilometra ceste Bučje - Poloje široke 5 metara, koje stoji 1,6 milijuna kuna, ŽUC je uložio još 3,6 milijuna u izgradnju novog mosta čiji je izvođač radova Presoflex gradnja. Radovi su započeli u kolovozu prošle godine. Rok za dovršetak bio je 120 dana, no most širine 15 metara još nije postavljen. Radovi su se zbog iznenađujuće lošeg vremena malo produljili, točnije za 5 mjeseci. Unatoč tomu, Mijo Jozak, v.d. ravnatelja ŽUC-a, tvrdi da sve ide prema planu.

Most bitan i za okolna sela

Na pitanje koliko automobila dnevno prolazi dionicom Bučje-Poloje, Jozak je kazao kako će taj most biti važan za cijeli kraj. Stanovnici sedam obližnjih sela će preko njega doći do brze ceste.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI